Pierre Girardin Bourgogne Pinot Noir Eclat de Calcaire 2020

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Tuoksu on tuoreen marjaisa, kevyen mausteinen ja hennon yrttinen. Keskitäyteläinen maku on rapean hapokas, herkkä, mineraalinen ja pitkä jälkimaku on tasapainoinen.

Ruokasuositus

Haudutettua Iberico possun poskea, grillattua kevätkaalia tryffelillä ja uusia perunoita. Toimii myös monien muiden liha-annosten kanssa.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Rypäleet kasvaneet Vosne-Romanéen kylän alueella. Maseraatio 100% rankoineen. Kypsytys tammitynnyreissä vuoden ajan.

Hinta

38,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Kolmannentoista sukupolven viinintekijä Pierre-Vincent Girardin on napannut paikkansa Burgundien suurimpien nousevien nimien joukossa jo nuorella iällä. Hän teki ensimmäiset viininsä 21-vuotiaana vuonna 2017. Pierren isä, Vincent Girardin, myi Domaine Vincent Girardinin vuonna 2012, mutta säästi 4,5 hehtaaria palstoja pojalleen. Köynnöksiä hoidetaan luonnonmukaisesti ja biodynaamisia työskentelytapoja on otettu käyttöön. Erikoisuutena tällä viinitalolla on erikoisvalmisteiset 456 litraiset tammitynnyrit. Pierren tavoitteena on vangita viineihin niiden kasvupaikka ja alkuperä. Tässä hänen voidaan katsoa onnistuneen loistavasti. Viinit ovat intensiivisyytensä lisäksi erittäin puhdaspiirteisiä, tasapainoisia ja mineraalisia. Tässä viinitalo, jota kannattaa seurata!