Julian Haart Piesporter Goldtröpfchen Grosse Lage 2018

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,50 %

Lehdistö

Mosel Fine Wines 94/100p: The 2018er Goldtröpfchen, as it is referred to on the consumer label, was harvested at 93° Oechsle and the grapes were pressed with an old basket press. It was fermented in half-Fuder down to bone-dry levels of residual sugar (1 g/l). It offers a beautifully refined and delicate nose of yellow peach, candied grapefruit, orange blossom and whipped cream as well as spices, thyme and rosemary. The wine is also very delicate on the palate where some juicy yellow fruits are well wrapped into a smooth but also nicely zesty acidity. Some fresh notes add depth and intensity to the overall intense and energetic finish. This beautiful dry Riesling only needs a couple of years to fully integrate its elements and shine. 2025-2038

Muuta

Vanhat, vuonna 1905 istutetut varttamattomat köynnökset.

Hinta

45,00  ALV. 24%

Mosel, Saksa

Kuten suurilla keittiömestareilla, myös Julian Haartilla on taustanaan harjoittelujaksot kovien nimien alaisuudessa: Klaus-Peter Keller, Werner Schönleber, Egon Müller IV ja Reinhard Löwenstein lienevät tuttuja kaikille saksalaisten huippu-Rieslingien ystäville. Haartilla on nyt 4,5 hehtaaria köynnöksiä kolmella tarhalla: Goldtröpchen ja Schubertslay Piesportissa ja Ohligsberg Wintrichissä.

Vuonna 2021 keväällä valmistui uusi kellari, jossa laatua on mahdollista kehittää entisestään jo pelkästään suuremman tilan johdosta. Myös muita käytännön asioita oli samalla mahdollista muuttaa. Uudessa kellarissa on käytössä sadevedenkeräysjärjestelmä ja aurinkopaneelit tuottavat sähköä.