Ferlat Pinot Grigio Rosa 2019

Rypälelajikkeet

100% Pinot Grigio

Alkoholi

12,50

Luonnehdinta

Kirkkaan punertavan oranssi väri. Tuoksussa on paljon tuoretta mansikkaa sekä vadelmaa, granaattiomenaa, kukkia ja kypsää sitrusta. Maku on kuorikontaktista huolimatta raikas ja kevyen hienostunut.

Ruokasuositus

Todella monipuolinen ruokajuoma esim; charcuterie/antipasti lajitelmat kuumana päivänä, lihaisat kalat ja merenelävät hiiligrillin kautta, lihaisat pizzat.

Viinialue

IGT Venezia Giulia

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Kuorikontaki 5 päivän ajan.

Hinta

21,60  ALV. 24%

Friuli Venezia Giulia, Italia

Ferlat Silvanon viinitila sai alkunsa vuonna 1950 kun Silvano Ferlat istutti muutaman hehtaarin viiniköynnöksiä Cormonsin kylän ympäristöön Collion ja Friuli Isonzon alueelle, aivan Slovenian rajalle. Tällä hetkellä Ferlatin perhe viljelee yhteensä noin 6 hehtaaria köynnöksiä ja tilasta vastaa Silvanon poika Moreno.

Moreno viljelee pääosin paikallisia valkoisia lajikkeita; Malvasia, Pinot Grigio, Friulano, Ribolla Gialla sekä myös hieman Cabernet Francia. Viinitarhoilla ei ole käytetty kemikaaleja yli 20-vuoteen ja tuotanto on luomu-sertifioitua. Kellarissa viinit käyvät villihiivoilla ja valkoiset lajikkeet maseroituvat kuorien kanssa aina parista tunnista muutaman päivän ajan ennen kypsytystä. Moreno on tuonut viinivalmistukseen mukaan myös moderneja menetelmiä kuitenkaan pitkiä perinteitä ja mahdollisimman luonnonmukaista viinivalmistusta unohtamatta. Ferlatin viinit ovat aina puhtaan raikkaita, upean aromikkaita sekä moniuloitteisia.

Moreno aloitti pari vuotta sitten myös uuden projektin nimeltä 'No Land Vineyard', jossa hän tekee ystävältään vuokraamalta pieneltä sekatarhalta (field blend) yhden huumaavan valkoviinin sekä mehukkaan Merlot-vetoisen punaviinin.