Tissot Pinot Noir En Barberon 2020

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Kaunis rubiinin punainen väri. Tuoksu on raikkaan marjainen, kukkainen ja hieman maamainen. Maku on keskitäyteläinen, raikkaan marjainen ja tyylikäs. Muistuttaa huippu Burgundin punaista, rakenteikas ja erittäin mielenkiintoinen juralainen.

Ruokasuositus

Ankanrinta, riistalinnut, vasikka ja juustot

Viinialue

Côtes du Jura. Rypäleet on kerätty 1,8 hehtaarin kokoiselta En Barberon -palstalta, jossa köynnökset ovat yli 40-vuotiaita. Maaperä on pääosin kalkkikiveä ja merkkeliä.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt 12 kk ranskalaisessa tammessa, joista 30% oli uusia. Tuotetaan vuosittain vain noin 2500 ploa. Bio-dynaaminen viinitalo (Demeter ja Ecocert-sertifioitu).

Hinta

56,00  ALV. 24%

Jura, Ranska

Stéphane Tissot on Burgundin ja Sveitsin välissä sijaitsevan Juran viinialueen yksi kirkkaimmista tähdistä. Talon perinteitä ja energistä innovaatiota yhdistelevät puhtaat 'terroir'-henkiset viinit ovat saavuttaneet huimasti suosioita maailmalla ja talo onkin ollut yksi tärkeimmistä Juran viinien sanansaattajista maailmalla. André sekä Mireille Tissot perustivat tilan 1962 ja vuodesta 1990 eteenpäin viinitilasta on vastannut heidän poikansa Stéphane yhdessä vaimonsa Bénédicten kanssa. Stéphanen otettua tilan hoitoonsa, hän muutti koko toiminnan biodynaamiseksi (Demeter- ja Ecocert-sertifioitu) ja mahdollisimman luonnonmukainen toiminta, sekä alhaiset sulfiittimäärät ovat olleet talon linjaus alusta saakka.

Perhe omistaa yhteensä 32 hehtaaria viinitarhoja Arbois'n ja Côtes de Juran parhaimmilta palstoilta, joista talo tuottaa lähes 30 eri viiniä. Stéphane Tissot'n valitsema biodynaaminen ja laadusta tinkimätön työtapa vaatii paljon työvoimaa ja suht' pienellä viinitalolla onkin 15 vakituista työntekijää ympäri vuoden. Talo tuottaa Juran alueelle tyypillisiä viinejä vaaleasta Savagnin-lajikkeesta sekä punaisista Trousseau- ja Poulsard-rypälelajikkeista, mutta tuotannossa on myös viinejä klassisesta Chardonnaysta ja Pinot Noirista. Talo tuottaa myös upeita samppanjamenetelmällä tehtyjä kuohuviinejä, sekä Juran alueen perinteisiä Vin Jaune- ja Vin de Paille-viinejä. Kaikkia Tissot'n viinejä yhdistää Burgundin alueeltakin tunnettu raikkaus, eleganssi ja struktuuri yhdistettynä kuitenkin Juran alueen omalaatuisuuteen.