Jeff Carrel Pinot Noir “En Coteaux” 2021

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Kaunis tummanpunainen väri. Tuoksu on harmooninen ja omalaatuinen; paljon tummaa kirsikkaa ja mustaherukkaa sekä aavistus appelsiinin kuorta ja pippurisuutta. Viini on keskitäyteläinen ja täynnä raikasta marjaisuutta. Todella tasapainoinen viini, joka on ihanan kevyt ja raikas ollakseen Pinot Noir Etelä-Ranskasta. Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Kevyemmät liharuoat ja klassiset linturuoat kuten paahdettu ankanrinta sekä miedot juustot.

Viinialue

Languedoc-Roussillon, Pays d'Ocin alue lähellä Narbonnen kaupunkia. Rypäleet tulevat nuorista, 10-15 vuotiaista köynnöksistä, jotka kasvavat pääosin savi- ja kalkkikivipohjaisella määperällä.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

16,90  ALV. 24%

Languedoc-Roussillon, Ranska

Jeff Carrel kutsuu itseään valikoivaksi viinintekijäksi. Hän kuuluu uuteen sukupolveen viinintekijöitä 'flying winemakers', jotka kiertelevät ympäri maailmaa tehden upeita viinejä ilman omia viinitarhoja tai viinitaloa. Jeff ostaa pieniä palstoja eri viininviljelijöiltä, vuokraa tilat viinin valmistukseen ja tekee upeita viinejä loistavalla hinta-laatusuhteella. Hän tuottaa tällä hetkellä yli 40 eri viiniä, pääosin Etelä-Ranskassa sijaitsevalta Languedoc-Roussillonin alueelta. Jeff on erittäin intohimoinen ja taitava viinintekijä sekä todellinen persoona, jonka luomukset ovat saaneet suitsutusta ympäri maailmaa.