Ostertag Pinot Noir Les Jardins 2019

Domaine Ostertag, Alsace, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

13,50

Luonnehdinta

Nuorekas, ohut purppuranvärinen. Tuoksu on tuoreiden marjojen sävyttämä ja siitä löytyy myös maanläheisiä aromeita ja yrttisyyttä. Suussa viini tuntuu kevyeltä, rapean hapokkaalta ja hieman tanniiniselta.

Ruokasuositus

Vaaleat liharuuat ja rasvaiset kalat.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Puolen hehtaarin ala jakautuu kolmeen erilliseen palstaan, osa soraa ja osa soraisesta savimaata. Viiniä on kypsytetty yhdeksän kuukauden ajan terästankissa.

Hinta

23,90  ALV. 24%

Alsace, Ranska

André Ostertag, viinintekijä ja runoilija tekee Ranskan mielenkiintoisimpiin kuuluvia viinejä isänsä vuonna 1966 perustamalla tilalla Epfigin kylässä Alsacessa. Tilan omistuksessa on 12 hehtaaria viinitarhoja, joista 2 hehtaaria grand cru -tarhan alueella. Talon viinitarhat ovat jakautuneet yli 80 pieneen palstaan viiden kylän alueella: Epfig, Nothalten, Itterswiller, Ribeauvillé ja Albé. Tila tuottaa vuodessa 80 000 pulloa 18:a eri viiniä. 4000 pulloa, eli 5% tuotannosta myydään Suomessa. Domaine Ostertag noudattaa luonnonmukaisia menetelmiä viinien viljelyssä ja tuotannossa. Talo ei käytä lainkaan rikkaruohomyrkkyjä, hyönteismyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita. Koko tila on noudattanut täysin biodynaamisia periaatteita vuodesta 1998 lähtien. Viinit saavat käydä luonnollisilla hiivakannoilla, ja ne ovat usein suodattamattomia. Poikkeuksena Alsacen viinintekoperinteeseen, André Ostertag hyödyntää tuotannossaan burgundityyliin pieniä tammitynnyreitä . Domaine Ostertagin pinot gris-, pinot blanc- ja pinot noir- viinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, mikä antaa niille ylimääräisen ulottuvuuden runsaan hedelmäisyyden lisäksi. Tilan tasokkaimmat viinit tulevat Muenchbergin Grand Cru-tarhalta, joka tunnetaan erinomaisena kasvupaikkana erityisesti riesling- ja pinot gris-lajikkeille. André Ostertagin puoliso, Christine Colin, työskentelee kuvataiteilijana ja hänen töissään viiniköynnös on usein keskeisenä elementtinä. Christinen taide koristaa myös Ostertagin viinipullojen etikettejä.