Puydeval Rouge 2016

Rypälelajikkeet

14 % Merlot, 30 % Syrah, 56 % Cabernet Franc

Alkoholi

13,5

Luonnehdinta

Kaunis tummanpunainen väri. Tuoksu on intensiivinen; tummaa kirsikkaa ja mustaherukkaa sekä mausteisuutta ja hieman ronskia maan aromia. Viini on täyteläinen ja tuhti, mutta omaa myös loistavan hapokkuuden, joka tekee viinistä monipuolisen ruokaviinin. Erittäin mielenkiintoinen eteläranskalainen. Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Monipuolinen ruokaviini, erityisesti grillatut liharuoat.

Viinialue

Languedoc-Roussillon, Pays d'Ocin alue Carcassonnesta luoteeseen. 15-30-vuotiaat köynnökset kasvavat Languedocin hieman viileämmillä palstoilla ja maaperä on pääosin savi- ja kalkkikivipohjaista.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt 10 kuukautta tammitynnyreissä, joista 90 % oli ranskalaista tammea ja 10 % amerikkalaista.

Hinta

16,60  ALV. 24%

Languedoc-Roussillon, Ranska

Jeff Carrel kutsuu itseään valikoivaksi viinintekijäksi. Hän kuuluu uuteen sukupolveen viinintekijöitä 'flying winemakers', jotka kiertelevät ympäri maailmaa tehden upeita viinejä ilman omia viinitarhoja tai viinitaloa. Jeff ostaa pieniä palstoja eri viininviljelijöiltä, vuokraa tilat viinin valmistukseen ja tekee upeita viinejä loistavalla hinta-laatusuhteella. Hän tuottaa tällä hetkellä yli 40 eri viiniä, pääosin Etelä-Ranskassa sijaitsevalta Languedoc-Roussillonin alueelta. Jeff on erittäin intohimoinen ja taitava viinintekijä sekä todellinen persoona, jonka luomukset ovat saaneet suitsutusta ympäri maailmaa.