Quinta de la Rosa Douro Tinto 2017

Rypälelajikkeet

12% Touriga Franca, 5% Souzão + vanhat köynnökset field blend, 60% Touriga Nacional, 8% Tinta Roriz

Alkoholi

14,0

Luonnehdinta

Runsas, mehevän kirsikkainen, yrttinen ja hieman paahteinen tuoksu. Maku on täyteläinen, mausteinen, tasapainoisen tanniininen, runsas ja raikkaan hapokas.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Yleisviini runsaanmakuisille liharuuille ja juustoille.

Viinialue

Viini tulee Lamelasin tarhalta, läheltä Quinta de la Rosan viinitaloa.

Lehdistö

90/100p Wine Enthusiast

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty 12 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Hinta

18,60  ALV. 24%

Douro, Portugali

Quinta de la Rosan historia ulottuu aina vuoteen 1815 asti, jolloin Hampurista kotoisin oleva Feuerheerdin perhe aloitti portviinien myynnin. Quinta de la Rosan tila tuli perheen omistukseen vuonna 1905. Tila annettiin kastelahjana silloisen omistajan, Albert Feuerheerdin, tyttärelle, Clairelle. Vuonna 1929 Claire avioitui ruotsalaista syntyperää olevan Eric Bergqvistin kanssa. Näiden pojantytär Sophia Bergqvist ollut jo pitkään talon johdossa. Tilan viinintekijänä toimii Jorge Moreira, joka tunnetaan Quinta de la Rosan ohella Poeira-huippuviinistään, jota hän tuottaa omalla 9 hehtaarin tilallaan. Jorgen johdolla Quinta de la Rosan viinit ovat nousseet uuteen kukoistukseen ja arvostukseen. Pinhaon kylän lähellä sijaitseva Quinta de la Rosan tila on Douron parhaita, ja sen tarhoilla on A-luokitus. Se on yksi harvoista tiloista, jonka tuotantoon tarvittavat rypäleet saadaan kokonaan oman tilan tarhoista. Tilalla on viinitarhoja noin 50 hehtaaria. Portviinin ohella tila tuottaa nykyään runsaasti punaviiniä, valkoviiniä ja pienen määrän korkeatasoista oliiviöljyä. Vuodesta 1933 aina vuoteen 1988 tilan rypäleet myytiin Sandemanille ja Croftille, mutta 1988 viinin valmistus ja markkinointi palautettiin omalle tilalle. Vuonna 1988 portviinin tuotantoa määräävä laki muuttui sallien viinien myynnin suoraan tilalta. Aiemmin kaikki portviinit piti kypsyttää Vila Nova de Gaiassa lähellä Porton kaupunkia.

Quinta de la Rosalla on ADVIDin kestävän kehityksen sertifikaatti.