R.H. Coutier Cuvée Henri III Extra Brut

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Avoin tuoksu on kypsän hedelmäinen, persikkaa, kirsikkaa, briossia ja kevyttä mausteisuutta. Suussa viini tuntuu melko täyteläiseltä, raikkaan hapokkaalta, runsaan hedelmäiseltä ja maku säilyy kauan.

Ruokasuositus

Punainen kala, erilaiset ravut, linturuuat.

Viinialue

Ambonnayn Grand Cru kylä Montagne de Reimsin eteläpuolella.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Kahden vuosikerran sekoitus (60 % 2012 ja 40 % 2011) Perusviini on kypsynyt tammitynnyreissä vuoden ajan. Malolaktinen käyminen estetty. Kypsytys pullossa hiivasakan päällä yli seitsemän vuoden ajan.

Hinta

59,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Rene Coutier´n tila sijaitsee Ambonnayssa, joka on perinteisesti Pinot Noir-aluetta. R.H. Coutierin tarhoista noin 2/3 on Pinot Noiria mutta 1/3 on alueelle epätyypillisesti Chardonnaytä. R.H Coutier istutti ensimmäisenä viljelijänä Chardonnay köynnöksiä Ambonnayn kylän alueelle jo vuonna 1946. Heillä on yhteensä 40 palstaa ja viiniköynnösten keskimääräinen ikä on 38 vuotta. R.H. Coutier on arvostettu tuottaja, joka tuottaa noin 60 000 pulloa vuodessa. Heidän samppanjatyylinsä on puhdas, rikas sekä raikas, joka samalla korostaa alueen omaperäisyyttä. He tuottavat viiniä luontoa kunnioittaen ja kaikki rypäleet kerätään käsin. R.H.Coutierin viineistä 2/3 saa käydä malolaktisen käymisen. R.H. Coutier käyttää pääsääntöisesti terästankkejä käymiseen ja kypsytykseen. Talon huippu cuvéet Cuvée Henri III:n sekä "La Pierre Aux Larrons" saavat käydä ja kypsyä tammessa.