R.H. Coutier Grand Cru Blanc de Blancs Brut

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Avoin, kypsän hedelmäinen tuoksu: omenaa, luumua, keksimäisyyttä ja vaaleita kukkia. Suussa viini maistuu kuivalta, raikkaan hapokkaalta, keskitäyteläiseltä ja mehukkaalta.

Ruokasuositus

Aperitiivi, erilaiset kala- ja äyriäisruuat.

Viinialue

Ambonnayn Grand Cru kylä Montagne de Reimsin eteläpuolella.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Coutierista tuli Ambonnayn kylän ensimmäinen Chardonnay viljelijä vuonna 1948 heidän istutettuaan ensimmäiset Chardonnay-köynnökset.

Hinta

44,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Rene Coutier´n tila sijaitsee Ambonnayssa, joka on perinteisesti Pinot Noir-aluetta. R.H. Coutierin tarhoista noin 2/3 on Pinot Noiria mutta 1/3 on alueelle epätyypillisesti Chardonnaytä. R.H Coutier istutti ensimmäisenä viljelijänä Chardonnay köynnöksiä Ambonnayn kylän alueelle jo vuonna 1946. Heillä on yhteensä 40 palstaa ja viiniköynnösten keskimääräinen ikä on 38 vuotta. R.H. Coutier on arvostettu tuottaja, joka tuottaa noin 60 000 pulloa vuodessa. Heidän samppanjatyylinsä on puhdas, rikas sekä raikas, joka samalla korostaa alueen omaperäisyyttä. He tuottavat viiniä luontoa kunnioittaen ja kaikki rypäleet kerätään käsin. R.H.Coutierin viineistä 2/3 saa käydä malolaktisen käymisen. R.H. Coutier käyttää pääsääntöisesti terästankkejä käymiseen ja kypsytykseen. Talon huippu cuvéet Cuvée Henri III:n sekä "La Pierre Aux Larrons" saavat käydä ja kypsyä tammessa.