Marcel Lapierre Raisins Gaulois 2020

Marcel Lapierre, Beaujolais, Ranska

Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Gamay

Alkoholi

12,50

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Keski-iältään 15-vuotiaat köynnökset ovat kasvaneet graniittimaaperällä. Semi-carbonic maceration 4-6 vuorokauden ajan. Kypsytys tankissa noin kahden kuukauden ajan.

Hinta

17,50  ALV. 24%

Beaujolais, Ranska

Talo kantaa yhä Marcel Lapierren nimeä, vaikka vetovastuu on nykyään hänen lapsillaan, Mathieulla ja Camillella. Viinitalo on ollut olemassa 1900-luvun alusta saakka ja Marcelin haltuun se siirtyi vuonna 1973. Uuden ajanjakson voi katsoa alkaneen vuodesta 1981 kun Marcel alkoi omaksua legendaarisen Jules Chauvet'n oppeja työskentelyssään. Marcel ja hänen kolme sielunveljeään, Jean Foillard, Guy Breton ja Jean-Paul Thévenet muodostivat neljän koplan, joka loi Beaujolais'n natural-viineille esikuvan. Valitettavasti Marcelin viimeiseksi sadonkorjuuksi jäi 2010, kun hän menehtyi sairauden uuvuttamana lokakuun alussa ollessaan 60-vuotias.

Camille ja Mathieu jatkavat toimintaa isänsä jalanjäljissä ja viininvalmistus voidaan tiivistää seuraavasti. Vanhojen köynnösten (keski-ikä 45-vuotta) luonnonmukainen hoito ilman kemiallisia aineita, myöhäinen sadonkorjuun ajankohta, tarkka rypäleiden valikointi hyläten kaikki heikompi materiaali, alkoholikäyminen villihiivoilla, ei chaptalisointia tai muita lisäaineita, kypsytys käytetyissä (3-13 vuotiaissa) tammiastioissa, hyvin vähäinen tai olematon sulfiittien lisäys, ei suodatusta eikä kirkastusta.

Viinitarhoja on yli 13 hehtaaria, joista kaksi sijaitsee Cote du Pyn alueella.