Remelluri Blanco 2018

Remelluri, Rioja, Espanja

Luomu Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

9 eri lajiketta

Alkoholi

13,5

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, hieman kultaan vivahtava väri. Tuoksu on raikas, avoin, hyvin aromikas, tammen ja hedelmien sävyttämä. Omenaa, hunajaa, päärynää, vaniljaa, sitrusta. Maku on kuiva, raikkaan hapokas, täyteläinen, hienostuneen tamminen ja hyvin pitkä.

Ruokasuositus

Hienoimmat kala- ja äyriäisruuat ja vaaleat lihat.

Viinialue

Riojan korkeimmalla (jopa 650-800 m) sijaitsevat tarhat Labastidan kylän yläpuolella. Maaperä kalkkipitoista soraa ja savea.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

18 kuukauden kypsytys erikokoisissa ja eri-ikäisissä tammitynnyreissä. Vuotuinen tuotantomäärä noin 8000 pulloa.

Hinta

48,60  ALV. 24%

Rioja, Espanja

Remellurin tila sijaitsee Labastidan kylän lähellä Rioja Alavesan viinialueella. Tilan koko on noin 105 hehtaaria ja sen vuosituotanto on noin 500 000 pulloa. Tilan omistaa Rodriquezin perhe, ja sen ensimmäiset viinit tuotettiin vuonna 1971. Nykyinen johtaja on  maineikas viinintekijä Telmo Rodriquez.

Remelluri  tunnetaan ensimmäisenä tilana Riojan viinialueella, joka alkoi tuottaa viininsä 100-prosenttisesti omien tarhojen rypäleistä. Remellurin tila sijaitsee varsin korkealla (500-800 m) merenpinnasta, jonka ansiosta Remellurin viineissä on raikas hapokkuus ja elegantti luonne. Remellurin tilalla viljellään pääosin tempranilloa mutta myös pieniä määriä mazueloa ja gracianoa. Remellurin erikoisuus on hyvin rajallisen tuotannon valkoviini, Remelluri Blanco, jota mm. Robert Parkerin toimesta on kutsuttu Espanjan parhaaksi valkoviiniksi. Talon uutuus on Lindes de Remelluri-punaviini, jonka rypäleet tulevat osittain sopimusviljelijöiltä Remellurin tilan läheisyydestä. Talo on siirtynyt vuonna 2010 luomutuotantoon.