Kuvaus
Remelluri “La Granja” Gran Reserva 2013

Rypälelajikkeet
Alkoholi
Kuvaus
Sadonkorjuu käsin ja käyminen luonnon hiivoilla. Kypsytys 27-29 kuukautta erikokoisissa tammitynnyreissä.
Ruokasuositus
Punainen liha, riista, kypsät juustot.
Viinialue
Lehdistö
Vinous 94/100 | James Suckling 94/100 | Robert Parker's The Wine Advocate 94/ 100
Pullokoko
Laatikkokoko
Hinta
54,80 € ALV. 24%
Rioja, Espanja
Remellurin tila sijaitsee Labastidan kylän lähellä Rioja Alavesan viinialueella. Tilan koko on noin 105 hehtaaria ja sen vuosituotanto on noin 500 000 pulloa. Tilan omistaa Rodriquezin perhe, ja sen ensimmäiset viinit tuotettiin vuonna 1971. Nykyinen johtaja on maineikas viinintekijä Telmo Rodriquez.
Remelluri tunnetaan ensimmäisenä tilana Riojan viinialueella, joka alkoi tuottaa viininsä 100-prosenttisesti omien tarhojen rypäleistä. Remellurin tila sijaitsee varsin korkealla (500-800 m) merenpinnasta, jonka ansiosta Remellurin viineissä on raikas hapokkuus ja elegantti luonne. Remellurin tilalla viljellään pääosin tempranilloa mutta myös pieniä määriä mazueloa ja gracianoa. Remellurin erikoisuus on hyvin rajallisen tuotannon valkoviini, Remelluri Blanco, jota mm. Robert Parkerin toimesta on kutsuttu Espanjan parhaaksi valkoviiniksi. Talon uutuus on Lindes de Remelluri-punaviini, jonka rypäleet tulevat osittain sopimusviljelijöiltä Remellurin tilan läheisyydestä. Talo on siirtynyt vuonna 2010 luomutuotantoon.