Remelluri Reserva 2012

Rypälelajikkeet

5 % Garnacha, 5 % Graciano, 90 % Tempranillo

Alkoholi

14,0

Luonnehdinta

Läpikuultavan tiilenpunainen, kehittynyt. Tuoksu on hienostunut, kypsien tummien marjojen, luumun, balsamicon ja vaniljaisen tammen sävyttämä. Maku on kuiva, keskitäyteläinen, mausteinen, paahteinen ja kehittynyt.

Ruokasuositus

Yleisviini liharuuille ja koville juustoille.

Lehdistö

 96 p "Filled with silky precision and has a beautiful contraction of the finish"  -Decanter Telmo Rodridguez shows once again just what heart and soul there is to be found in single-vineyard Rioja, as this is his second vintage made only with estate-grown fruit. From a character- filled blend of Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura and Malvasia, made with indigenous yeasts and aged for 17 months in the barrel. Rich, floral character with earthy fig notes, sweet liquorice and white pepper spicing. This is filled with silky precision and has a beautiful contraction of the finish - it´s the essence of what is meant by the term ´wet stones´ in tasting notes

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Viiniä on kypsytetty 16 kuukauden ajan tammitynnyreissä, joista suurin osan on ranskalaisia tynnyreitä.

Hinta

29,60  ALV. 24%

Rioja, Espanja

Remellurin tila sijaitsee Labastidan kylän lähellä Rioja Alavesan viinialueella. Tilan koko on noin 105 hehtaaria ja sen vuosituotanto on noin 500 000 pulloa. Tilan omistaa Rodriquezin perhe, ja sen ensimmäiset viinit tuotettiin vuonna 1971. Nykyinen johtaja on  maineikas viinintekijä Telmo Rodriquez.

Remelluri  tunnetaan ensimmäisenä tilana Riojan viinialueella, joka alkoi tuottaa viininsä 100-prosenttisesti omien tarhojen rypäleistä. Remellurin tila sijaitsee varsin korkealla (500-800 m) merenpinnasta, jonka ansiosta Remellurin viineissä on raikas hapokkuus ja elegantti luonne. Remellurin tilalla viljellään pääosin tempranilloa mutta myös pieniä määriä mazueloa ja gracianoa. Remellurin erikoisuus on hyvin rajallisen tuotannon valkoviini, Remelluri Blanco, jota mm. Robert Parkerin toimesta on kutsuttu Espanjan parhaaksi valkoviiniksi. Talon uutuus on Lindes de Remelluri-punaviini, jonka rypäleet tulevat osittain sopimusviljelijöiltä Remellurin tilan läheisyydestä. Talo on siirtynyt vuonna 2010 luomutuotantoon.