Remelluri Reserva 2015

Remelluri, Rioja, Espanja

Luomu Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

10% Garnacha, 5 % Graciano, 85% Tempranillo

Alkoholi

14,00 %

Luonnehdinta

Läpikuultavan tiilenpunainen, kehittynyt. Tuoksu on hienostunut, kypsien tummien marjojen, luumun, balsamicon ja vaniljaisen tammen sävyttämä. Maku on kuiva, keskitäyteläinen, mausteinen, paahteinen ja kehittynyt.

Ruokasuositus

Yleisviini liharuuille ja koville juustoille.

Lehdistö

94/100p James Suckling: Ripe and beautiful with ripe berries, hazelnuts and spice. Some crushed stone, too. Full-bodied, yet tight and focused. Generous and racy. Goes on for minutes.

94/100p The Wine Advocate: The estate red 2015 Reserva was produced with Tempranillo, Garnacha and Graciano from their 86 hectares of vineyards. It's from an early harvest after a warm and dry year that achieved perfect ripeness with some rain at the end of the cycle. It fermented with indigenous yeasts in stainless steel and oak vats and matured in barrel for 21 months. It combines youth with development, power with elegance and comes through as clean and defined, with a medium to full-bodied palate, focused flavors and a dry but lively finish.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viiniä on kypsytetty 21 kuukauden ajan erikokoisissa tammitynnyreissä.

Hinta

31,40  ALV. 24%

Rioja, Espanja

Remellurin tila sijaitsee Labastidan kylän lähellä Rioja Alavesan viinialueella. Tilan koko on noin 105 hehtaaria ja sen vuosituotanto on noin 500 000 pulloa. Tilan omistaa Rodriquezin perhe, ja sen ensimmäiset viinit tuotettiin vuonna 1971. Nykyinen johtaja on  maineikas viinintekijä Telmo Rodriquez.

Remelluri  tunnetaan ensimmäisenä tilana Riojan viinialueella, joka alkoi tuottaa viininsä 100-prosenttisesti omien tarhojen rypäleistä. Remellurin tila sijaitsee varsin korkealla (500-800 m) merenpinnasta, jonka ansiosta Remellurin viineissä on raikas hapokkuus ja elegantti luonne. Remellurin tilalla viljellään pääosin tempranilloa mutta myös pieniä määriä mazueloa ja gracianoa. Remellurin erikoisuus on hyvin rajallisen tuotannon valkoviini, Remelluri Blanco, jota mm. Robert Parkerin toimesta on kutsuttu Espanjan parhaaksi valkoviiniksi. Talon uutuus on Lindes de Remelluri-punaviini, jonka rypäleet tulevat osittain sopimusviljelijöiltä Remellurin tilan läheisyydestä. Talo on siirtynyt vuonna 2010 luomutuotantoon.