Remelluri Reserva 2014

Remelluri, Rioja, Espanja

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

10% Garnacha, 5 % Graciano, 85% Tempranillo

Alkoholi

14,00 %

Luonnehdinta

Läpikuultavan tiilenpunainen, kehittynyt. Tuoksu on hienostunut, kypsien tummien marjojen, luumun, balsamicon ja vaniljaisen tammen sävyttämä. Maku on kuiva, keskitäyteläinen, mausteinen, paahteinen ja kehittynyt.

Ruokasuositus

Yleisviini liharuuille ja koville juustoille.

Lehdistö

93/100p The Wine Advocate: The estate red 2014 Reserva was produced with the grapes from a challenging year with abundant rain and high temperatures in September. They started picking the 11th of October and had to rush and do a severe selection of grapes. It fermented in small vats and oak casks and matured in barriques for 20 to 21 months. They consider 2014 the breakthrough vintage for Remelluri since Telmo Rodriguez came back in 2010, as it takes time until things are sorted. 2014 was a challenging vintage, but when they compare it with 2013, they still favor 2014.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viiniä on kypsytetty 21 kuukauden ajan erikokoisissa tammitynnyreissä.

Hinta

29,90  ALV. 24%

Rioja, Espanja

Remellurin tila sijaitsee Labastidan kylän lähellä Rioja Alavesan viinialueella. Tilan koko on noin 105 hehtaaria ja sen vuosituotanto on noin 500 000 pulloa. Tilan omistaa Rodriquezin perhe, ja sen ensimmäiset viinit tuotettiin vuonna 1971. Nykyinen johtaja on  maineikas viinintekijä Telmo Rodriquez.

Remelluri  tunnetaan ensimmäisenä tilana Riojan viinialueella, joka alkoi tuottaa viininsä 100-prosenttisesti omien tarhojen rypäleistä. Remellurin tila sijaitsee varsin korkealla (500-800 m) merenpinnasta, jonka ansiosta Remellurin viineissä on raikas hapokkuus ja elegantti luonne. Remellurin tilalla viljellään pääosin tempranilloa mutta myös pieniä määriä mazueloa ja gracianoa. Remellurin erikoisuus on hyvin rajallisen tuotannon valkoviini, Remelluri Blanco, jota mm. Robert Parkerin toimesta on kutsuttu Espanjan parhaaksi valkoviiniksi. Talon uutuus on Lindes de Remelluri-punaviini, jonka rypäleet tulevat osittain sopimusviljelijöiltä Remellurin tilan läheisyydestä. Talo on siirtynyt vuonna 2010 luomutuotantoon.