Ridge Vineyards Estate Chardonnay 2020

Ridge Vineyards, California, USA

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,50

Luonnehdinta

Kirkas, kullankeltainen väri. Tuoksu on voimakas, hedelmäinen, tamminen; persikkaa, päärynää, sitrusta, ananasta, vaniljaa, ruutia. Maku on kuiva, hyvähappoinen, täyteläinen, mausteinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Voimakkaat kala- ja äyriäisruuat, kanaruuat.

Viinialue

Monte Bellon harju, Santa Cruz Mountainsin alueella, San Franciscon eteläpuolella. Ridge Vineyardsilla on noin 7 hehtaaria Chardonnay-köynnöksiä jaettuna 12 eri palstaan.

Lehdistö

94/100p Jeb Dunnuck: "Coming from the estate vineyard on the eastern side of the Santa Cruz Mountains, the 2020 Chardonnay Estate has a beautiful nose of honeyed lemon blossom, crushed stone, toasty oak, and a touch of reductive-like minerality. This carries to a brilliantly balanced, medium-bodied Chardonnay with a round, layered mouthfeel, and good acidity."
 

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Tämän viinin nimi oli aiemmin Santa Cruz Estate Chardonnay. Viinin käyminen ja 14 kuukautta kestänyt kypsytys on tapahtunut pienissä tammitynnyreissä, joista 10% oli uusia tynnyreitä. Suurin osa tynnyreistä on amerikkalaista tammea ja 20% ranskalaista tammea.

Hinta

57,00  ALV. 24%

California, USA

Ridgen historian voidaan saaneen alkunsa, kun tohtori Osea Perrone osti 70 hehtaaria maata Monte Bellon harjulta San Franciscon eteläpuolelta. Harju sijaitsee noin 400-820 metrin korkeudella merenpinnasta, noin 25 kilometriä mereltä. Alue, jota kutsutaan myös nimellä Santa Cruz Mountains, on Californian viilein alue Cabernet Sauvignon -lajikkeen viljelyyn. Harjun maaperä on sekoitus paikallista vihreää kiviainesta, savea ja kalkkikiveä. Vuonna 1886 Tohtori Perrone istutti alueelle ensimmäiset viinitarhat ja aloitti viinikellarin rakennustyöt. Vuonna 1892 viinitalo tuotti ensimmäisen viininsä Monte Bellon tarhoista. 1920-luvun kieltolaki kuitenkin lopetti viinitilan toiminnan ja viinitarhat hylättiin. Vuonna 1949 William Short osti alkuperäisen Perronen tilan vierestä maata ja aloitti ensimmäistä kertaa Chardonnayn viljelyn alueella. Nykyisen Ridge Vineyards-yrityksen taival alkoi vuonna 1959 kun kolme Stanford University Reaserch Instituten tiedemiestä ostivat William Shortin tilan ja alkoivat tuottaa pieniä määriä viiniä tilan 10-vuotiaista Cabernet-köynnöksistä. Vuonna 1962 tila tuotti ensimmäisen Ridge Monte Bello -viininsä. Vuonna 1966 Ridge Vineyards osti vanhan Perronen viinitalon ja osan alkuperäisistä tarhoista. Zinfandel-lajike, josta Ridge myös tunnetaan, astui kuvaan vuonna 1966, jolloin talo osti Geyserville -tarhan Alexander Valleysta. Toinen tunnettu tarha on Sonoma Countyssa sijaitseva Lytton Springs, jonka ensimmäinen vuosikerta oli 1974. Ridge Vineyardsin legendaarinen vetäjä ja viinintekijä Paul Draper aloitti vuonna 1969, ja hänen johdollaan Ridgestä on tullut amerikkalaisen viinintuotannon ikoni. Vuonna 2000 Decanter-lehti valitsi Draperin vuoden viinihenkilöksi, "Man of the Year". Ridge Vineyardsin viinit erottuvat Californian "normituotteista" ollen tyyliltään kenties enemmän "eurooppalaisia". Monte Bellon viileä ilmasto takaa Cabernet-viinien maltillisen alkoholin ja raikkauden. Ridge Monte Belloa pidetään kenties Yhdysvaltojen pitkäikäisimpänä viininä. Talon Zinfandel-viinit ovat myös poikkeuksellisen moniulotteisia, mausteisia mutta silti raikkaita.