Julien Schaal Riesling Grand Cru Kastelberg “Schiste” 2021

Julien Schaal, Alsace, Ranska

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Keskisyvä sitruunankeltainen väri. Tuoksu on nuorekas ja raikas: sitruunaa, omenaa ja persikkaa. Maultaan viini on kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, eloisan hedelmäinen ja napakan mineraalinen.

Ruokasuositus

Maistuu hyvältä monenlaisten ruokien kanssa. Parhaimmillaan paistetun siian ja sitruunaperunapyreen kanssa.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Kastelberg on jo roomalaisten aikoinaan istuttama viinitarha. Tämän viinin valmistukseen käytettävät rypäleet tulevat 50-vuotiaista köynnöksistä, jotka sijaitsevat jyrkästi etelään viettävällä rinteellä 240-300 metrin korkeudella merenpinnasta. Palstan maaperä on sinistä liuskekiveä.

Hinta

23,80  ALV. 24%

Alsace, Ranska

Alsacessa varttunut Julien Schaal on ensimmäisen polven viinitekijä, joka perusti omaa nimeään kantavan viinitalonsa Saint-Hippolyten kylään vuonna 2005. Aiemmin Julien oli saanut kokemusta viininteosta mm. työskennellessään Bouchard Finlaysonilla Etelä-Afrikassa. Nykyään Julien Schaal tuottaa myös omia viinejä Elginin viinialueella, Etelä-Afrikassa. Julien Schaalin Alsace-viinit ovat puhdaspiirteisiä ja ilmentävät kasvualueensa luonnetta. Merkittävä osa viineistä on sertifioidusti luomuviljeltyä ja rypäleet kerätään noin 30 sopimusviljelijän tarhoilta. Viinien jakelun hoitaa tukkuliike Jean Biecher. Vuotuinen tuotanto on noin 100 000 pulloa.