Ostertag Riesling Grand Cru Muenchberg 2019

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

14,00 %

Luonnehdinta

Elegantti, hedelmäinen, hienostunut tuoksu: limeä, omenaa, hunajaa, kukkia. Maku on kuiva, melko täyteläinen, hapokas, pitkä, tiivis ja hieno.

Ruokasuositus

Hienot kala- ja äyriäisruuat.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Muenchberg tarkoittaa "munkkien vuorta" ja tarhaa viljeltiin jo 1100-luvulla Sisterssiläismunkkien toimesta. Muenchbergin tarhan koko on 17 hehtaaria, josta 2,05 hehtaaria on Domaine Ostertagin omistuksessa. Siitä 1,65 hehtaaria on Riesling-köynnöksiä. Muenchbergin maaperä on poikkeuksellinen sisältäen punaista hiekkakivea ja vulkaanista ainesta. Tarha sijaitsee Nothaltenin kylässä ja viettää etelään.

Hinta

47,00  ALV. 24%

Alsace, Ranska

André Ostertag, viinintekijä ja runoilija tekee Ranskan mielenkiintoisimpiin kuuluvia viinejä isänsä vuonna 1966 perustamalla tilalla Epfigin kylässä Alsacessa. Tilan omistuksessa on 12 hehtaaria viinitarhoja, joista 2 hehtaaria grand cru -tarhan alueella. Talon viinitarhat ovat jakautuneet yli 80 pieneen palstaan viiden kylän alueella: Epfig, Nothalten, Itterswiller, Ribeauvillé ja Albé. Tila tuottaa vuodessa 80 000 pulloa 18:a eri viiniä. 4000 pulloa, eli 5% tuotannosta myydään Suomessa. Domaine Ostertag noudattaa luonnonmukaisia menetelmiä viinien viljelyssä ja tuotannossa. Talo ei käytä lainkaan rikkaruohomyrkkyjä, hyönteismyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita. Koko tila on noudattanut täysin biodynaamisia periaatteita vuodesta 1998 lähtien. Viinit saavat käydä luonnollisilla hiivakannoilla, ja ne ovat usein suodattamattomia. Poikkeuksena Alsacen viinintekoperinteeseen, André Ostertag hyödyntää tuotannossaan burgundityyliin pieniä tammitynnyreitä . Domaine Ostertagin pinot gris-, pinot blanc- ja pinot noir- viinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, mikä antaa niille ylimääräisen ulottuvuuden runsaan hedelmäisyyden lisäksi. Tilan tasokkaimmat viinit tulevat Muenchbergin Grand Cru-tarhalta, joka tunnetaan erinomaisena kasvupaikkana erityisesti riesling- ja pinot gris-lajikkeille. André Ostertagin puoliso, Christine Colin, työskentelee kuvataiteilijana ja hänen töissään viiniköynnös on usein keskeisenä elementtinä. Christinen taide koristaa myös Ostertagin viinipullojen etikettejä.