Roccafiore Collina d’Oro 2022

Rypälelajikkeet

Moscato Giallo

Alkoholi

12,50

Luonnehdinta

Eksoottinen tuoksu; paljon kypsiä aprikooseja, viikunaa, taatelia, sitruuna marmeladia ja mausteisuutta. Viinissä on mahtava balanssi makeuden sekä hapokkuuden välillä.

Viinialue

IGT Umbria Passito. Rypäleet tähän viiniin tulevat yhdeltä 1,5ha Moscato palstalta.

Pullokoko

37,5cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria n.130 g/l. Passito-menetelmällä tehty makea viini eli kypsät käsin poimitut rypäleet (yleensä vasta Loka/Marraskuussa) saavat kuivua ja konsentroitua muutaman kuukauden ajan ennen niiden puristamista ja käymisprosessia.

Hinta

22,90  ALV. 24%

Umbria, Italia

Cantina Roccafioren viinitila sijaitsee häikäisevän kauniissa kumpuilevassa Keski-Italian maaseutumiljöössä Umbrian maakunnassa, lähellä Todin kylää. Roccafioren tilaa pyörittää Baccarellin perhe (isä ja poika) ja yhteensä heillä on noin 15 hehtaaria viiniköynnöksiä Umbrian keskiosissa (Montefalco). Tilaan kuuluvat maat ja viinitarhat ovat olleet perheen hallussa vuodesta 1999, mutta ensimmäinen vuosikerta Roccafiore nimellä valmistui vasta vuonna 2005.

Roccafiore viljelee alueelle tyypillisiä punaisia (Sangiovese, Sagrantino) sekä valkoisia lajikkeita (Grechetto). Viljely tapahtuu luomu-menetelmin ja koko talon toiminnassa korostuu vahvasti kestävä kehitys.