Roccafiore FiorFiore Bianco 2021

Rypälelajikkeet

Grechetto

Alkoholi

13

Luonnehdinta

Tuoksussa on paljon kypsää ananasta ja omenaa, kukkaisuutta sekä aavistus makeaa mausteisuutta. Maku on kuiva, runsaan hedelmäinen ja aavistuksen öljyinen. Pitkä mineraalisen hapokas jälkimaku.

Ruokasuositus

Runsaat kala- & äyriäisannokset, Risotto ai Frutti di Mare, hummerikeitto. Voissa paistettu kokonainen meriantura, Amalfin sitruunoilla ja tuoreilla yrteillä höystettynä.

Viinialue

Umbria Grechetto IGT. Yhden palstan viini, jonka köynnökset istutettu vuonna 1990. Kalkkikivi-maaperä, jossa valkoista savea.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt 12kk ajan amphorassa sekä suuressa 50hl Slavonialaisissa viinitynnyrissä, jonka jälkeen 6kk pullossa. Ei malolaktista käymistä.

Hinta

22,90  ALV. 24%

Umbria, Italia

Cantina Roccafioren viinitila sijaitsee häikäisevän kauniissa kumpuilevassa Keski-Italian maaseutumiljöössä Umbrian maakunnassa, lähellä Todin kylää. Roccafioren tilaa pyörittää Baccarellin perhe (isä ja poika) ja yhteensä heillä on noin 15 hehtaaria viiniköynnöksiä Umbrian keskiosissa (Montefalco). Tilaan kuuluvat maat ja viinitarhat ovat olleet perheen hallussa vuodesta 1999, mutta ensimmäinen vuosikerta Roccafiore nimellä valmistui vasta vuonna 2005.

Roccafiore viljelee alueelle tyypillisiä punaisia (Sangiovese, Sagrantino) sekä valkoisia lajikkeita (Grechetto). Viljely tapahtuu luomu-menetelmin ja koko talon toiminnassa korostuu vahvasti kestävä kehitys.