Roccafiore Melograno Rosso 2019

Roccafiore, Umbria, Italia

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Sangiovese

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Kaunis rubiininpunainen väri. Tuoksussa on paljon tummia metsämarjoja, tuoretta luumua sekä aavistus mausteisuutta ja yrttejä. Maku on keskitäyteläinen ja mehukkaan marjaisa. Miellyttävät pehmeät tanniinit.

Ruokasuositus

Tomaattipohjaiset pieteetillä valmistetut artesaani pizzat. Yrttinen tuoremakkara-pasta tai perinteinen Pasta Carbonara. Grillattu porsaankylki, polenta sekä tomaattikastike.

Viinialue

Umbria Rosso IGT

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Semi-carbonic maceration. Viini on kypsynyt 12kk ajan terästankeissa, jonka jälkeen 2kk pullossa.

Hinta

14,90  ALV. 24%

Umbria, Italia

Cantina Roccafioren viinitila sijaitsee häikäisevän kauniissa kumpuilevassa Keski-Italian maaseutumiljöössä Umbrian maakunnassa, lähellä Todin kylää. Roccafioren tilaa pyörittää Baccarellin perhe (isä ja poika) ja yhteensä heillä on noin 15 hehtaaria viiniköynnöksiä Umbrian keskiosissa (Montefalco). Tilaan kuuluvat maat ja viinitarhat ovat olleet perheen hallussa vuodesta 1999, mutta ensimmäinen vuosikerta Roccafiore nimellä valmistui vasta vuonna 2005.

Roccafiore viljelee alueelle tyypillisiä punaisia (Sangiovese, Sagrantino) sekä valkoisia lajikkeita (Grechetto). Viljely tapahtuu luomu-menetelmin ja koko talon toiminnassa korostuu vahvasti kestävä kehitys.