Roccafiore Montefalco Sagrantino 2016

Rypälelajikkeet

Sagrantino

Alkoholi

15,00

Luonnehdinta

Tummanpunainen syvä väri. Tuoksussa paljon tummia marjoja, kypsää hedelmää ja aavistus balsamicoa. Maku on erittäin täyteläinen ja suuta kuivattava. Ryhdikäs ja tyylikäs punaviini.

Ruokasuositus

Viini joka tarvitsee jotain maukasta ruokaa kylkeensä, kesyttääkseen viinin erittäin voimakasta tanniinisuutta. Tyylikäs punainen liha kuten esim. Bistecca alla Fiorentina (by Dario Cecchini).

Viinialue

DOCG Montefalco Sagrantino (Umbria).

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt 30kk ajan neutraaleissa Slavonialaisissa tammitynnyreissä ja vielä 6kk ajan pullossa ennen julkaisua.

Hinta

26,90  ALV. 24%

Umbria, Italia

Cantina Roccafioren viinitila sijaitsee häikäisevän kauniissa kumpuilevassa Keski-Italian maaseutumiljöössä Umbrian maakunnassa, lähellä Todin kylää. Roccafioren tilaa pyörittää Baccarellin perhe (isä ja poika) ja yhteensä heillä on noin 15 hehtaaria viiniköynnöksiä Umbrian keskiosissa (Montefalco). Tilaan kuuluvat maat ja viinitarhat ovat olleet perheen hallussa vuodesta 1999, mutta ensimmäinen vuosikerta Roccafiore nimellä valmistui vasta vuonna 2005.

Roccafiore viljelee alueelle tyypillisiä punaisia (Sangiovese, Sagrantino) sekä valkoisia lajikkeita (Grechetto). Viljely tapahtuu luomu-menetelmin ja koko talon toiminnassa korostuu vahvasti kestävä kehitys.