Argiano Rosso di Montalcino 2020

Rypälelajikkeet

Sangiovese

Alkoholi

14,5 %

Luonnehdinta

Keskisyvä, kehittynyt väri. Tuoksu on mehevä, hieman kehittynyt, mausteinen; kypsää kirsikkaa, vaniljaa, yrttejä. Maku on varsin notkea, pehmeä, hyvähappoinen ja tasapainoinen.

Ruokasuositus

Laadukas yleisviini liharuuille.

Viinialue

Rypäleet on kerätty Argianon 30 hehtaarin tarhoilta Montalcinon alueelta.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin noin 9 kuukautta sekä pienissä käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä että isoissa slovenialaisissa tammisammioissa.

Hinta

22,90  ALV. 24%

Toscana, Italia

Argianon maineikas tila sijaitsee Brunello di Montalcinon viinialueella noin 4 kilometriä Montalcinon kylästä lounaaseen. Viinitarhoja Argianolla on noin 48 hehtaaria ja lisäksi tilan alueella viljellään oliivipuita ja viljaa. Argianon tilalla on pitkä historia ulottuen aina vuoteen 1580. Talo on vaihtanut omistajaa useasti ja nykyään sen omistaja on Bernardino Sani. Tilan enologeina toimivat legendaarinen Giacomo Tachis (vastaa Solengon viininteosta) sekä tanskalainen Hans Vinding-Diers, jonka vastuulla on tilan sangiovese-viinit. Argianon tilalla tuotetaan neljää viiniä. Brunello di Montalcino on talon tärkein viini ja sitä tuotetaan vain sangiovese-rypäleistä, kuten myös talon toista viiniä Rosso di Montalcinoa. Näiden ohella Argiono tuottaa arvostettua Solengo-viiniä, jonka tekemiseen käytetään cabernet sauvignon-, merlot- ja syrah-lajikkeita. Talon uusin viini on Suolo, jota tuotetaan tilan parhaista sangiovese-rypäleistä vain huippuvuosina.

Argiano viljelee luomu- ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, tavoitellen mahdollisimman luonnonmukaista ekosysteemiä tilallaan. Vuodesta 2019 alkaen Argianon toiminnasta on poistettu kokonaan muovin käyttö.