Roger Champault Sancerre Côte de Champtin 2021

Rypälelajikkeet

Sauvignon Blanc

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, kauniin kellertävä väri. Tuoksu on runsas, hyvin hedelmäinen; persikkaa, limeä, kypsää omenaa. Maku on kuiva, täyteläinen, raikas, runsaan hedelmäinen, pitkä. Tammikypsytyksestä huolimatta viini ei ole tamminen vaan ennen kaikkea täyteläinen ja runsaan hedelmäinen.

Ruokasuositus

Täyteläisyys sallii viinin käytön pääruokien kumppanina: tiivislihaiset ja rasvaiset kalat, hummeri, kampasimpukka, vaaleat lihat, kanaruuat.

Viinialue

Rypäleet on kerätty tilan vanhimmista köynnöksistä (yli 40 v.) Champtinin kylän kukkulalta. Tarhan maaperä on kokonaan vaaleaa kalkkikiveä (Kimméridgian/Terre Blanches), joka tuottaa hyvin täyteläistä mutta silti mineraalista tyyliä.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Valikoidun käsinpoiminnan jälkeen puristettu mehu saa käydä käytetyissä 400 litran tammitynnyreissä. Kypsytys samoissa tynnyreissä kestää noin vuoden. Viiniä tuotetaan vuodessa vain 2400 pulloa.

Hinta

29,00  ALV. 24%

Loire, Ranska

Domaine Roger Champaultin historia alkoi jo 1850-luvulla kun Francois Champault toimi viininviljelijänä Champtinin kylässä Sancerren kylän lounaispuolella. Tilan koko oli pitään vain kaksi hehtaaria kunnes nykyinen vetäjä Roger Champault, viininviljelijä viidennessä sukupolvessa, otti tilan vetovastuun. Nykyään tilan koko on noi 20,9 hehtaaria ja Rogerin apuna ovat pojat Laurent ja Claude. Sancerren ohella talolla on viljelmiä Menetou-Salonin alueella. Tuotannossa on sekä valkoviiniä Sauvignon Blancista että punaviiniä Pinot Noirista.
Tilan köynnökset kasvavat kolmen eri maaperätyypin alueilla. 12 hehtaaria on Kimméridgian (Terres Blanche) kalkkikiveä, 5,50 hehtaaria Oxonian (Caillotes) kalkkikiveä ja loput 3,40 köynnöshehtaaria kasvaa punertavassa Terres Rouges (Barremian)maaperässä.