Roger Champault Sancerre Les Pierris 2022

Rypälelajikkeet

Sauvignon Blanc

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, hieman kellertävä väri. Tuoksu on hyvin hedelmäinen, avoin, raikas; päärynää, omenaa, sitrusta, hieman mustaherukkaa. Maku on kuiva, keskitäyteläinen, raikaan hapokas, hyvin hedelmäinen ja runsas. Sancerre hyvin lähestyttävässä, hedelmäisessä tyylissä.

Ruokasuositus

Runsaan hedelmäisyyden ansiosta sopii äyriäisten ja rapujen ohella myös runsaammille kalaruuille; paistetulle lohelle, kuhalle etc. Sopii myös vaalealle lihalle, erityisesti linturuuille.

Viinialue

Köynnökset ovat kasvaneet osin Kimméridgian (70%) maaperässä ja osin Oxonian (30%) maaperässä.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Sancerre Les Pierris 2008-viiniä tarjoiltiin Ruotsin prinsessa Victorian ja Danielin hääillallisella. Ruokana oli yrttikuorrutettua Landön nieriää, haudutettua viiriäisenmunaa, gotlantilaista vihreää parsaa, punajuurta ja nokkos-karhunlaukkakastiketta.

Hinta

22,50  ALV. 24%

Loire, Ranska

Domaine Roger Champaultin historia alkoi jo 1850-luvulla kun Francois Champault toimi viininviljelijänä Champtinin kylässä Sancerren kylän lounaispuolella. Tilan koko oli pitään vain kaksi hehtaaria kunnes nykyinen vetäjä Roger Champault, viininviljelijä viidennessä sukupolvessa, otti tilan vetovastuun. Nykyään tilan koko on noi 20,9 hehtaaria ja Rogerin apuna ovat pojat Laurent ja Claude. Sancerren ohella talolla on viljelmiä Menetou-Salonin alueella. Tuotannossa on sekä valkoviiniä Sauvignon Blancista että punaviiniä Pinot Noirista.
Tilan köynnökset kasvavat kolmen eri maaperätyypin alueilla. 12 hehtaaria on Kimméridgian (Terres Blanche) kalkkikiveä, 5,50 hehtaaria Oxonian (Caillotes) kalkkikiveä ja loput 3,40 köynnöshehtaaria kasvaa punertavassa Terres Rouges (Barremian)maaperässä.