Ferlat Sauvignon 2018

Ferlat Silvano, Friuli Venezia Giulia, Italia

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

100% Sauvignon Blanc

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Huumaavaan aromaattinen viini. Paljon eksoottisia hedelmiä, aprikoosia ja kukkaisia aromeja. Maku on raikas ja mehukkaan juotava.

Ruokasuositus

Aromikkaat aasialaiset ruoat, raikkaat salaatit, kokonainen siika & yrtticouscous & sitrusvinagretti.

Viinialue

IGT Venezia Giulia.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Kypsynyt terästankeissa 8kk.

Hinta

19,90  ALV. 24%

Friuli Venezia Giulia, Italia

Ferlat Silvanon viinitila sai alkunsa vuonna 1950 kun Silvano Ferlat istutti muutaman hehtaarin viiniköynnöksiä Cormonsin kylän ympäristöön Collion ja Friuli Isonzon alueelle, aivan Slovenian rajalle. Tällä hetkellä Ferlatin perhe viljelee yhteensä noin 6 hehtaaria köynnöksiä ja tilasta vastaa Silvanon poika Moreno.

Moreno viljelee pääosin paikallisia valkoisia lajikkeita; Malvasia, Pinot Grigio, Friulano, Ribolla Gialla sekä myös hieman Cabernet Francia. Viinitarhoilla ei ole käytetty kemikaaleja yli 20-vuoteen ja tuotanto on luomu-sertifioitua. Kellarissa viinit käyvät villihiivoilla ja valkoiset lajikkeet maseroituvat kuorien kanssa aina parista tunnista muutaman päivän ajan ennen kypsytystä. Moreno on tuonut viinivalmistukseen mukaan myös moderneja menetelmiä kuitenkaan pitkiä perinteitä ja mahdollisimman luonnonmukaista viinivalmistusta unohtamatta. Ferlatin viinit ovat aina puhtaan raikkaita, upean aromikkaita sekä moniuloitteisia.

Moreno aloitti pari vuotta sitten myös uuden projektin nimeltä 'No Land Vineyard', jossa hän tekee ystävältään vuokraamalta pieneltä sekatarhalta (field blend) yhden huumaavan valkoviinin sekä mehukkaan Merlot-vetoisen punaviinin.