Savart L’Accomplie

Rypälelajikkeet

20% Chardonnay, 80% Pinot Noir

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, vaalean kellertävä väri. Tuoksu on raikas, runsas, hieman kehittynyt; sitrusta, punaisia marjoja, mantelia ja paahteisuutta. Maku on kuiva, jäntevä, mineraalisen pitkä ja hedelmäinen.

Viinialue

Ecueil'n ja Villers-aux-Noeudsin kylät Montagne de Remsin pohjoisrinteillä.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Perusviinin käyminen ja kypsytys on tapahtunut terästankeissa ja tammitynnyreissä. Sokerinlisäys on 5 g/l.

Hinta

58,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Fréderic "Fred" Savartin pieni 4 hehtaarin kokoinen samppanjatila sijaitsee Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä Ecueil'n Premier Cru-kylässä. Talon perusti Fredin isoisä René, joka istutti ensimmäiset köynnökset vuonna 1947. Tarhapinta-alasta 3,5 hehtaaria on Pinot Noiria ja 0,5 hehtaaria Chardonnayta. Fred Savart otti tilan vetovastuun vuonna 2005 ja hänen johdollaan tästä pienestä talosta on tullut yksi Champagnen kuumimpia kulttituottajia. Savart viljelee tarhojaan luonnonmukaisesti ja viinintekoon ei ole tiettyä reseptiä vaan vuosikerran tyyli ja rypäleiden laatu määrittelee keinovalikon. Suurin osa viineistä saa käydä terästankeissa mutta Savart hyödyntää arvokkaammissa samppanjoissaan myös pieniä tammitynnyreitä. Sokerilisäys on hyvin maltillista ja samppanjoiden tyyli on etikettejään myöten modernia ja hedelmäistä. 

Fred Savartista piti tulla ammattilaisjalkapalloilija mutta seurasiirron alla hän päätti valita työ- ja avioelämän Champagnessa jalkapalloilun sijaan. Fred ei ollut edes maistanut viiniä ennen 19 ikävuotta mutta nykyään hänet tunnetaan yhtenä alueen suurimmista viinifriikeistä,  jonka kellarissa on merkittävä määrä niin kilpailijoiden kuin muiden alueiden huippuviinejä.  Fred Savart on yksi sosiaalisen median vahvasti esille nostamia tuottajia tällä hetkellä. Hänen samppanjoitaan on tyypillisesti maailman metropoleissa, kaikista kuumimmissa viiniravintoloissa.