Patrick Baudouin Savennieres Bellevue 2021

Rypälelajikkeet

Chenin Blanc

Alkoholi

14,00 %

Luonnehdinta

Nuorekas tuoksu on hillitty: tuoretta persikkaa, mausteisuutta ja tammea. Suussa viini on kuiva, rapsakan hapokas, mineraalinen ja mausteinen maku on tyylikäs ja pitkä.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Köynnökset istutettu vuonna 2009. Viini on kypsynyt Burgundin tammitynnyreissä reilun vuoden verran. Tynnyreistä 25% on uusia, 50% kaksi vuotta ja 25% kolme vuotta vanhoja. Sulfiitin lisäys vasta ensimmäisen rackingin aikana.

Hinta

48,00  ALV. 24%

Loire, Ranska

Patrick Baudouin viljelee 13,5 hehtaaria köynnöksiä Loiren laaksossa, Anjoun ja Coteaux du Layonin alueella. Valkoisista lajikkeista Patrick keskittyy ainoastaan Chenin Blanciin ja herraa pidetään yhtenä kyseisen lajikkeen mestareista. Patrick tuottaa myös alueelle tyypillisiä intensiivisen makeita Chenin Blanceja mutta erityisesti kuiva Chenin Blanc on hänen erikoisalaa. Cabernet Franc kuuluu myös pienissä määrin talon tuotantoon. Tarhat ovat luomu-sertifioituja, mutta viljelyyn on yhdistetty myös paljon biodynaamisia vaikutteita. Kellarissa viininvalmistukseen puututaan mahdollisimman vähän ja toiminta on muutenkin mahdollisimman luonnonmukaista.

Baudouin perhe on omistanut viinitilan jo 1920-luvulta. Vuonna 1990 Patrick kyllästyi hektiseen kaupunkielämään Pariisissa ja siirtyi kotoseudulleen ottaakseen perhetilan haltuunsa. Siitä lähtien Domaine on noussut vuosi vuodelta Loiren laakson kirkkaimpiin tähtiin.