Schloss Gobelsburg Grüner Veltliner Ried Steinsetz 2020

Rypälelajikkeet

Grüner Veltliner

Alkoholi

12,50

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, hieno kellertävä väri. Tuoksu on runsas, avoin, raikas ja hyvin hedelmäinen: päärynää, luumua, neilikkaa, vihreää omenaa. Maku on kuiva, täyteläinen, hieman mausteinen, raikas, tiiviin hedelmäinen ja pitkä.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Täyteläisyytensä ja hedelmäisyytensä ansiosta hyvin monikäyttöinen valkoviini runsaanmakuisille kalaruuille, vaalealle lihalle ja kanaruuille, sopii myös aasialaisen keittiön herkuille.

Viinialue

Steinsetzin tarhan pinta-ala on noin 3,5 hehtaaria. Alueen maaperä on lössimaata ja soraa.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viinin käyminen on tapahtunut Manhartsbergin tammesta tehdyissä sammioissa.

Hinta

24,90  ALV. 24%

Kamptal, Itävalta

Schloss Gobelsburg tuottaa viinejä Kamptalin laatuviinialueella, Langenloisin kaupungissa noin 70 kilometriä Wienistä luoteeseen. Gobelsburgin linna mainittiin historiankirjoissa ensimmäisen kerran vuonna 1074. Linna vaihtoi ajan saatossa moneen kertaan omistajaa päätyen vihdoin vuonna 1740 Zwettlin munkkiluostarin haltuun. Zwettlin veljeskunnan omistuksessa on runsaasti Itävallan parhaita viinitarhoja ja vuodesta 1786 alkaen veljeskunnan viinit on tehty Schloss Gobelsburgin linnassa. Vuonna 1996 Zwettlin veljeskunta teki Willi Bründlmayerin ja Michael Moosbruggerin kanssa pitkän leasingsopimuksen viinitarhoista ja Schloss Gobelsburgin linnasta. Tarhoja tilalla on noin 40 hehtaaria ja monia näistä pidetään Itävallan legendaarisimpina. Riesling-lajiketta viljellään mm. Heiligensteinin ja Gaisbergin tarhoilla, Grüner Weltlineriä mm. Lamm, Grub, Renner ja Steinsetzin tarhoilla. Tarhat ovat toisistaan poikkeavia maaperältään ja mikroilmastoltaan. Kaikilla Schloss Gobelsburgin viineillä onkin vahvasti kasvualueensa luonne ja tyyli. Schloss Gobelsburg pyrkii luonnonmukaiseen viljelyyn käyttäen ainostaan luonnollisia lannoitteita. Talon tuotannosta grüner veltliner ja riesling ovat tärkeimmät mutta näiden ohella talo viljelee myös pinot noiria, st. laurentia, merlotia sekä blauer zweigeltiä. Tilan vuotuinen tuotantomäärä on noin 200 000 pulloa.
Kamptalin alue on erittäin hyvä tuotantoalue viininviljelylle. Alue on varsin lämmin ja kuiva, sademäärän jäädessä vain 350-400 mm/vuosi. Kasvukausi on hyvin pitkä ja grüner veltliner-rypäleet korjataan yleensä vasta marraskuun alussa.