Dönnhoff Schlossböckelheimer Felsenberg Riesling GG 2019

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Keskisyvä sitruunankeltainen väri. Tuoksu on elegantti, raikasta sitrushedelmää, savuisuutta ja omenaa. Maku on melko täyteläinen, energinen, raikkaan hapokas ja tuntuva mineraalisuus kantaa makua pitkään.

Ruokasuositus

Merelliset annokset kuten osterit, simpukat, vaaleat kalat.

Viinialue

Jyrkkä, etelään kallistuva rinnepalsta, jonka maaperästä löytyy vulkaanista porfyyrikiveä. Palsta on hyvin lämmin, mutta köyhän ja kivisen maa-aineksen ansiosta viineissä on usein piikivimäistä mineraalisuutta.

Hinta

53,00  ALV. 24%

Nahe, Saksa

Nykyiseen maailmanluokan maineeseen Weingut Dönnhoffin nosti perustajan lapsenlapsi, Helmut Dönnhoff. Helmut otti vetovastuun viinitilasta vuonna 1971. Ennen sitä hän oli harjoitellut vanhempiensa alaisuudessa ja suorittanut yliopistotutkinnon viininviljelyssä. Hänen onnistui hankkia useita huippupalstoja jo omistuksessa olevien rinnalle ja hänen perusteellisen tarkan tarhatyön johdosta alkoi huippuviinejä syntyä loistavien palstojen ja niiden tuottamien huippuluokkaisten rypäleiden ansiosta. Helmutin poika Cornelius Dönnhoff on ollut talon johdossa vuodesta 2007 ja rehellisesti voidaan sanoa hänen jatkaneen isänsä jalanjäljissä. Talolla on tällä hetkellä hallusaan 28 hehtaaria viinitarhoja.