Soalheiro Oppaco Tinto 2017

Rypälelajikkeet

15% Alvarinho, 15% Pinot Noir, 70% Vinhão

Alkoholi

12,50

Luonnehdinta

Uniikki ja elegantti portugalilainen punaviini. Muistuttaa paljon Beaujolais, Etnan ja Burgundin alueen punaviinejä. Puolukkaa, mausteisuutta, yrttisyyttä ja hentoa savuisuutta. Paljon raikasta hapokkuutta.

Ruokasuositus

Sopii mainiosti linturuokien kanssa (ankka, kalkkuna), sekä herkkien riistaruokien kylkeen. Miedosti savustettu peuranfile, puikulaperunamuusi ja paistettuja sieniä. Kokeile myös maukkaiden ja lihaisien kalojen kanssa.

Viinialue

Vinho Verde

Laatikkokoko

3 kpl/laatikko

Muuta

30% viinistä kypsyy vuoden ikäisissä ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Hinta

21,50  ALV. 24%

Melgaco, Portugali

Soalheiron viinitila sijaitsee Melgacon alueella, joka on osa isompaa Vinho Verden viinialuetta. Soalheiron talon perusti Joao Antonio Cerdeira vuonna 1974 istuttamalla yhdet koko maan ensimmäiset Alvarinho köynnökset. Cerdeiran perhe on edelleen vastuussa Soalheiron viineistä ja talo keskittyy edelleen pääosin valkoisen Alvarinho lajikkeen viljelyyn.

Melgaco on Portugalin pohjoisin piste. Viinialueen läheisyydessä olevat vuoret luovat alueen viiniköynnöksille optimaaliset kasvuolosuhteet. Verrattuna muuhun Vinho Verden alueeseen, Melgaco on verrattain kuiva ja aurinkoinen alue, jossa sataa lähinnä vain talvisin.

Soalheiro on ollut Portugalissa yksi edelläkävijöistä luomuviljelyssä ja pyrkineet alusta asti pitämään viinitarhojensa ekosysteemin mahdollisimman luonnonmukaisena. Soalheiron viinit ovat aina intensiivisen mineraalisia ja eloisan moniuloitteisia, poiketen perinteisen Vinho Verden hieman yksinkertaisesta makumaailmasta.