Vindirekt Logo

19,30  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): CUXI3586ZF77 Osasto:

Kuvaus

Sohm & Kracher Grüner Veltliner ‘Lion’ 2021

Rypälelajikkeet

100% Grüner Veltliner

Alkoholi

13 %

Kuvaus

Kahden kuuluisan itävaltalaisen viinivaikuttajan yhteistyöprojekti since 2009. Sommelier Aldo Sohm on yksi maailman kuuluisimmista sommeliereista, joka lähti kotiseudultaan Tyrolin alueelta New Yorkiin töihin 2000-luvun alussa ja on ollut pitkään legendaarisen Le Bernardin ravintolan Chef Sommelier. Nykyään Aldolla on myös oma nimikko viinibaari New Yorkin Manhattanin ytimessä.

Gerhard Kracher on Illmitzissa (Burgenland) sijaitsevan perhetilansa omistaja ja viinintekijä. Kracher on maailmankuulu makeiden viinien tuottaja.

Luonnehdinta

Todella klassisen raikas, mineraalinen ja aavistuksen pippurinen Grüner. Eloisaa hapokkuutta ja mehukasta vihreää omenaa ja päärynää.

Ruokasuositus

Kesäinen janonsammuttaja. Raikkaat merenelävä salaatit, monet kasvisannokset sekä 'Baja Fish Tacos'.

Viinialue

Weinwiertel & Burgenland

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

8kk kypsytys terästankeissa.

Hinta

19,30  ALV. 24%

Burgenland, Itävalta

Kracherin viinitalo sijaitsee Burgenlandissa, Neusiedlerseen itärannalla, Illmitzin kylässä. Neusiedlerseen itäranta, josta käytetään myös nimeä Seewinkel, tunnetaan loistavana kasvualueena makeille, jalohomeisille viineille. Alueen ilmasto on kasvukaudella hyvin kuuma ja kuiva mutta järven läheisyys aikaansaa iltaisin ja öisin tiheää sumua, joka takaa erinomaiset olosuhteen jalohomeen kehitykselle rypäleiden kypsyessä. Tuloksena on parhaimmillaan maailman intensiivisimpiä ja makeimpia viinejä.
Alois "Luis" Kracher (s. 1958) otti sukutilansa ohjakset käsiinsä 80-luvun alussa ja aloitti tilan voimakkaan kehittämisen. Hänen johdollaan talo nousi maailman makeiden viinien ehdottomaan eliittiin. Valitettavasti Alois Kracher kuoli yllättäen syksyllä 2007, mutta hänen viitoittamaansa tietä jatkaa hänen poikansa, Gerhard Kracher, yhdessä Michaela-äidin kanssa. Kracher tuottaa kahdentyylisiä makeita viinejä. "Nouvelle Vague"-viinit kypsytetään pienissä tammiastioissa ja tammikypsytyksen luovuttamat aromit ovat viineissä selkeämmin esillä. "Zwischen den Seen"-viinit ovat käyneet ja kypsyneet isoissa tammiastioissa (500-3000 litraa) ja viinit ovat hedelmäisiä ja alueen perinteisille tuotantotavoille uskollisempia.
Kracherin tarhoissa viljellään vaaleita lajikkeita, kuten Welschriesling, Chardonnay, Traminer, Scheurebe ja Muscat Ottonel. Punaisista lajikkeista Zweigelt on ehdottomasti tärkein. Yhteensä talon omistuksessa on noin 25 hehtaaria viinitarhoja, keskimääräisen vuosituotannon ollessa noin 120 000 pulloa.
Alois Kracherin hienoimmat makeat viinit kantavat etiketissä numeroa (1-15), joka kuvaa viinin makeutta ja intensiivisyyttä. Yleensä jo numeroa 1 kantavat viinit ovat hyvin makeita ja intensiivisiä ja mitä edemmäs numeroita mennään sitä makeammaksi viini käy. Makeimmat viinit sisältävät yli 400 g/l jäännössokeria.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Sohm & Kracher Grüner Veltliner ‘Lion’ 2021

Rypälelajikkeet

100% Grüner Veltliner

Alkoholi

13 %

Kuvaus

Kahden kuuluisan itävaltalaisen viinivaikuttajan yhteistyöprojekti since 2009. Sommelier Aldo Sohm on yksi maailman kuuluisimmista sommeliereista, joka lähti kotiseudultaan Tyrolin alueelta New Yorkiin töihin 2000-luvun alussa ja on ollut pitkään legendaarisen Le Bernardin ravintolan Chef Sommelier. Nykyään Aldolla on myös oma nimikko viinibaari New Yorkin Manhattanin ytimessä.

Gerhard Kracher on Illmitzissa (Burgenland) sijaitsevan perhetilansa omistaja ja viinintekijä. Kracher on maailmankuulu makeiden viinien tuottaja.

Luonnehdinta

Todella klassisen raikas, mineraalinen ja aavistuksen pippurinen Grüner. Eloisaa hapokkuutta ja mehukasta vihreää omenaa ja päärynää.

Ruokasuositus

Kesäinen janonsammuttaja. Raikkaat merenelävä salaatit, monet kasvisannokset sekä 'Baja Fish Tacos'.

Viinialue

Weinwiertel & Burgenland

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

8kk kypsytys terästankeissa.

Hinta

19,30  ALV. 24%

Burgenland, Itävalta

Kracherin viinitalo sijaitsee Burgenlandissa, Neusiedlerseen itärannalla, Illmitzin kylässä. Neusiedlerseen itäranta, josta käytetään myös nimeä Seewinkel, tunnetaan loistavana kasvualueena makeille, jalohomeisille viineille. Alueen ilmasto on kasvukaudella hyvin kuuma ja kuiva mutta järven läheisyys aikaansaa iltaisin ja öisin tiheää sumua, joka takaa erinomaiset olosuhteen jalohomeen kehitykselle rypäleiden kypsyessä. Tuloksena on parhaimmillaan maailman intensiivisimpiä ja makeimpia viinejä.
Alois "Luis" Kracher (s. 1958) otti sukutilansa ohjakset käsiinsä 80-luvun alussa ja aloitti tilan voimakkaan kehittämisen. Hänen johdollaan talo nousi maailman makeiden viinien ehdottomaan eliittiin. Valitettavasti Alois Kracher kuoli yllättäen syksyllä 2007, mutta hänen viitoittamaansa tietä jatkaa hänen poikansa, Gerhard Kracher, yhdessä Michaela-äidin kanssa. Kracher tuottaa kahdentyylisiä makeita viinejä. "Nouvelle Vague"-viinit kypsytetään pienissä tammiastioissa ja tammikypsytyksen luovuttamat aromit ovat viineissä selkeämmin esillä. "Zwischen den Seen"-viinit ovat käyneet ja kypsyneet isoissa tammiastioissa (500-3000 litraa) ja viinit ovat hedelmäisiä ja alueen perinteisille tuotantotavoille uskollisempia.
Kracherin tarhoissa viljellään vaaleita lajikkeita, kuten Welschriesling, Chardonnay, Traminer, Scheurebe ja Muscat Ottonel. Punaisista lajikkeista Zweigelt on ehdottomasti tärkein. Yhteensä talon omistuksessa on noin 25 hehtaaria viinitarhoja, keskimääräisen vuosituotannon ollessa noin 120 000 pulloa.
Alois Kracherin hienoimmat makeat viinit kantavat etiketissä numeroa (1-15), joka kuvaa viinin makeutta ja intensiivisyyttä. Yleensä jo numeroa 1 kantavat viinit ovat hyvin makeita ja intensiivisiä ja mitä edemmäs numeroita mennään sitä makeammaksi viini käy. Makeimmat viinit sisältävät yli 400 g/l jäännössokeria.