Sponsà Veronese 2016

Rypälelajikkeet

20% Rondinella, 30% Cabernet Sauvignon, 50% Corvina ja Corvinone

Alkoholi

13,5

Luonnehdinta

Syvän punainen, hieman kehittynyt rubiininpunainen väri. Tuoksu on mehevä ja runsas. Siitä löytyy luumua, kirsikkaa, kuivattuja yrttejä, mustapippuria ja vaniljaa. Suussa viini on täyteläinen, voimakas, mausteinen, makean mehevä, pitkä ja tasapainoinen.

Ruokasuositus

Grillattu punainen liha, risotto, porsaanliha, linturuuat, kovat juustot.

Viinialue

Monti Garbin kukkula Mezzane di Sotton kylässä, noin 300 metrin korkeudella merenpinnasta.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viinin valmistuksessa Cabernet Sauvignon-rypäleitä (30% blendistä) on kuivattu kuukauden ajan ennen puristamista. Loput viinin sekoituksesta on tehty perinteisellä tavalla. Cabernet Sauvignon-viiniä on käymisen jälkeen kypsytetty 6 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä minkä jälkeen se on sekoitettu muun viinin kanssa. Tuloksena on eräänlainen semi-amarone.

Hinta

15,50  ALV. 24%

Veneto, Italia

Tenuta Sant'Antonion talo sijaitsee Mezzane di Sotton kylässä Valpolicellan alueella. Talon omistajina ovat neljä Castagnedin veljestä; Armando, Massimo, Paolo ja Tiziano. Veljesten isä Antonio perusti aikoinaan tilan San Zenon kylään Illasin laaksoon ja vuonna 1989 veljekset rakennuttivat uuden viinitalon Mezzanen laaksoon ja ostivat 30 hehtaaria viljelysmaata. Nykyään tuotannossa on noin 50 hehtaaria ja talon fokus on selkeästi laadussa volyymin sijaan. Alueen maaperä on kalkkipitoinen ja karu tuottaen eleganttia ja notkean nautittavaa viinityyliä. Talon tarhoissa viljellään perinteisiä alueen lajikkeita täydennettynä Cabernet Sauvignon- ja Chardonnay-lajikkeilla. Talon erikoisuutena voidaan pitää panostusta sulfiitittomaan viiniin, josta valkoinen Telos-viini on ensimmäinen tuotannossa. Talolla on myös sulfiitittomat Bianco, Valpolicella ja Amarone Télos-sarjan alla.