Karl Haidle Stetten Riesling Kabinett “Pfeffer” 2021

Karl Haidle, Württemberg, Saksa

Luomu Biodynaaminen

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

11,50 %

Viinialue

Kylän länsipuolella olevat palstat, jotka ovat itään päin laskevassa rinteessä. Maaperä on ravinteikasta kerrostunutta kiveä ja merkeliä.

Pullokoko

75 cl

Muuta

Jäännössokeria 16 g/l. Viini on nimetty paikallisen sankarin, David Pfefferin, mukaan. Pfeffer oli protestilaulaja 1800-luvun taitteessa. Hän joutui ongelmiin paikallisen herttuan kanssa ja oli useaan otteeseen vangittuna, mutta kansan parissa hän oli pidetty henkilö.

Vegaaninen viini.

Hinta

19,90  ALV. 24%

Württemberg, Saksa

Karl Haidle perusti omaa nimeään kantavan viinitalon Stetten-im-Remstaliin, Remsin laaksoon vuonna 1949. Alusta alkaen talo pullotti itse omat viininsä ja myi ne omalla nimellään poiketen alueen normaalista käytännöstä. Nykyisin talon johdossa on nuori Moritz Haidle, Karlin pojanpoika, joka on jatkanut valtavirtaa vastaan kulkemista. Ensi töikseen hän muutti kaikkien palstojen viljelytekniikan luonnonmukaiseksi ja aikoo tulevaisuudessa keskittyä erityisesti Rieslingin viljelyyn Lembergerin ohella. Talo on Saksassa tunnettu punaviineistään, sillä Moritzin isä, Hans Haidle, voitti useita palkintoja punaviineillään. Stettenin kylän alue on kuitenkin Württenbergin harvoja Rieslingin viljelyyn sopivia alueita ja kylän Pulvermächer palsta on vain Rieslingille sallittu Grosse Lage palsta.