Vindirekt Logo

47,90  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): W4D36759F5JI Osasto:

Kuvaus

Telmo Rodriquez Molino Real 2017

Rypälelajikkeet

Moscatel de Alexandria

Alkoholi

13%

Kuvaus

The grapes undergo two selection processes: one in the vineyard during a manual harvest and another in the pasera as they dry. Once suitably dried, the grapes are pressed traditionally in an olive oil press with capachas, esparto mats. Most of the harvest is lost to dehydration, as 10 kilos of grapes are needed to produce 2.5 kilos of raisins, which yields just one liter of juice to ferment into wine. Fermentation is long and slow, with indigenous yeasts in 225L oak barrels, where the wine slowly matures at low temperature for 20 months.

Luonnehdinta

The sun-drying process, asoleo, is a tough manual job. After picking grapes on dangerous slopes with 40-60% incline, perfect and undamaged bunches are carefully placed in harvest boxes and arduously carried up the mountain to the winery, where they are laid on the pasera and progressively turned to obtain homogeneous dehydration. Once the bunches reach the desired degree of dehydration, they are pressed with old olive oil presses, bunches being separated by grass mats. The result is a rich, long-lived, sweet wine that honors the tradition and history of the historic “mountain wines” of Málaga and takes its place among the world’s greatest sweet wines.

Viinialue

Malaga | Monte Zorra, Loma de Archez, El Cigarrón, Jurcos, and Arroyo de la Mina at 550m

Lehdistö

Robert Parker 95p. Guia Penin 96p.

Pullokoko

50

Laatikkokoko

6 pulloa / laatikko

Hinta

47,90  ALV. 24%

Rioja, Espanja

Telmo Rodriquez on yksi pioneereista Espanjan viinintekijöiden joukossa. Telmo on intohimoinen paikallisten ja vähemmän tunnettujen alkuperäislajikkeiden sekä terroir-ajattelun puolestapuhuja. Tämä filosofia on selkeästi huomattavissa viinitalon toiminnassa sekä viineissä. Telmon viinitarhat ovat biodynaamisesti ja yksinomaan 'bush-vine' tyyliin viljeltyjä. Viinitalon harvinaisemmat huippuviinit ovat niittäneet mainetta maailmalla, mutta myös talon huokeammat viinituotokset ovat saaneet yhtä paljon kehuja ja omaavatkin upean hinta-laatusuhteen.

Talon viinit tulevat Espanjan klassilta alueilta kuten Riojasta, Ribera del Duerosta sekä Ruedasta ja Telmon Rodriquezin pääviinitalo sijaitseekin Rioja Alavesan alueella. Kuitenkin Compañian ja Telmon yhtenä filosofiana on tuoda esiin jo melkein unohdettuja traditioita sekä herättää uudelleen henkiin Espanjan hylättyjä ja unohdettuja viinialueita ja -tarhoja sekä Espanjan alkuperäislajikkeita, jotka ovat jääneet modernin viinimaailman jalkoihin. Näin viiniprojektit Malagassa, Cebreroksessa, Cigalesissa ja Alicantessa ovat saaneet alkunsa.

Telmo opiskeli viininviljelyä ja oenologiaa Bordeauxin yliopistossa ja ennen oman projektinsa aloittamista 90-luvun alkupuolella, hän on toiminut perheensä maailman kuulun viinitalon, Remellurin, viinintekijänä.  

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Telmo Rodriquez Molino Real 2017

Rypälelajikkeet

Moscatel de Alexandria

Alkoholi

13%

Kuvaus

The grapes undergo two selection processes: one in the vineyard during a manual harvest and another in the pasera as they dry. Once suitably dried, the grapes are pressed traditionally in an olive oil press with capachas, esparto mats. Most of the harvest is lost to dehydration, as 10 kilos of grapes are needed to produce 2.5 kilos of raisins, which yields just one liter of juice to ferment into wine. Fermentation is long and slow, with indigenous yeasts in 225L oak barrels, where the wine slowly matures at low temperature for 20 months.

Luonnehdinta

The sun-drying process, asoleo, is a tough manual job. After picking grapes on dangerous slopes with 40-60% incline, perfect and undamaged bunches are carefully placed in harvest boxes and arduously carried up the mountain to the winery, where they are laid on the pasera and progressively turned to obtain homogeneous dehydration. Once the bunches reach the desired degree of dehydration, they are pressed with old olive oil presses, bunches being separated by grass mats. The result is a rich, long-lived, sweet wine that honors the tradition and history of the historic “mountain wines” of Málaga and takes its place among the world’s greatest sweet wines.

Viinialue

Malaga | Monte Zorra, Loma de Archez, El Cigarrón, Jurcos, and Arroyo de la Mina at 550m

Lehdistö

Robert Parker 95p. Guia Penin 96p.

Pullokoko

50

Laatikkokoko

6 pulloa / laatikko

Hinta

47,90  ALV. 24%

Rioja, Espanja

Telmo Rodriquez on yksi pioneereista Espanjan viinintekijöiden joukossa. Telmo on intohimoinen paikallisten ja vähemmän tunnettujen alkuperäislajikkeiden sekä terroir-ajattelun puolestapuhuja. Tämä filosofia on selkeästi huomattavissa viinitalon toiminnassa sekä viineissä. Telmon viinitarhat ovat biodynaamisesti ja yksinomaan 'bush-vine' tyyliin viljeltyjä. Viinitalon harvinaisemmat huippuviinit ovat niittäneet mainetta maailmalla, mutta myös talon huokeammat viinituotokset ovat saaneet yhtä paljon kehuja ja omaavatkin upean hinta-laatusuhteen.

Talon viinit tulevat Espanjan klassilta alueilta kuten Riojasta, Ribera del Duerosta sekä Ruedasta ja Telmon Rodriquezin pääviinitalo sijaitseekin Rioja Alavesan alueella. Kuitenkin Compañian ja Telmon yhtenä filosofiana on tuoda esiin jo melkein unohdettuja traditioita sekä herättää uudelleen henkiin Espanjan hylättyjä ja unohdettuja viinialueita ja -tarhoja sekä Espanjan alkuperäislajikkeita, jotka ovat jääneet modernin viinimaailman jalkoihin. Näin viiniprojektit Malagassa, Cebreroksessa, Cigalesissa ja Alicantessa ovat saaneet alkunsa.

Telmo opiskeli viininviljelyä ja oenologiaa Bordeauxin yliopistossa ja ennen oman projektinsa aloittamista 90-luvun alkupuolella, hän on toiminut perheensä maailman kuulun viinitalon, Remellurin, viinintekijänä.