Télos il Bianco 2015

Rypälelajikkeet

Garganega ja Chardonnay

Alkoholi

12,5

Luonnehdinta

Kirkas sitruunan keltainen väri. Tuoksu on raikas ja aromaattinen. Aprikoosi sekä passion-hedelmä tulevat päällimmäisinä tuoksuina esiin, taka-alalla aistittavissa yrttimäisyyttä, sitrusta ja karvasmantelia. Maku on raikkaan mineraalinen, hapokas ja moniulotteinen.

Ruokasuositus

 

Yleisviini kala- ja äyriäisruuille, salaateille, kanaruuille.

Pullokoko

0,75 l

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Télos viinit ovat Tenuta San Antonion pitkäaikainen projekti jonka tarkoituksena on tuottaa terveellisempiä, ympäristöystävällisempiä, ja luonnollisempia viinejä. Valmistuksessa on hyödynnetty mm. kylmäkäymistekniikkaa ja typpeä jotta käymisprosessi voitiin toteuttaa kokonaan ilman lisättyjä sulfiitteja. Omat hiivakannat tilalta. Sakkojen viikoittainen sekoitus kevääkseen asti, jolloin vain kylmäkirkastus ennen pullotusta. Télos on myös antiikin kreikan sana joka tarkoittaa saavutusta.

Hinta

17,90  ALV. 24%

Veneto, Italia

Tenuta Sant'Antonion talo sijaitsee Mezzane di Sotton kylässä Valpolicellan alueella. Talon omistajina ovat neljä Castagnedin veljestä; Armando, Massimo, Paolo ja Tiziano. Veljesten isä Antonio perusti aikoinaan tilan San Zenon kylään Illasin laaksoon ja vuonna 1989 veljekset rakennuttivat uuden viinitalon Mezzanen laaksoon ja ostivat 30 hehtaaria viljelysmaata. Nykyään tuotannossa on noin 50 hehtaaria ja talon fokus on selkeästi laadussa volyymin sijaan. Alueen maaperä on kalkkipitoinen ja karu tuottaen eleganttia ja notkean nautittavaa viinityyliä. Talon tarhoissa viljellään perinteisiä alueen lajikkeita täydennettynä Cabernet Sauvignon- ja Chardonnay-lajikkeilla. Talon erikoisuutena voidaan pitää panostusta sulfiitittomaan viiniin, josta valkoinen Telos-viini on ensimmäinen tuotannossa. Talolla on myös sulfiitittomat Bianco, Valpolicella ja Amarone Télos-sarjan alla.