Terras do Cigarrón Godello 2021

terras do cigarron godello

Rypälelajikkeet

Godello

Alkoholi

12,5 %

Luonnehdinta

Viini on valmistettu elegantista ja aromaattisesta Espanjan omasta Godellosta, ja on mainion lajityypillinen. Viini on valmistettu terästankissa, ja se on kypsynyt hiivasakkojensa päällä hetken ennen pullotusta.

Intensiivinen ja reipas viini, jossa on viehättävää täyteläisyyttä mutta keventävää raikasta hapokkuutta hyvässä tasapainossa. Aromimaailma on herkullinen sekoitus keltaista omenaa, heinää, kukkaketoa ja kypsää sitruksisuutta. Viini on saanut syvyyttä ja pituutta kypsyessään hiivasakan päällä.

Ruokasuositus

Rasvaiset ja umamiset kalaruoat kuten makrilli ja sardelli. Sopii myös metsäsienille ja vaaleille liharuoille.

Viinialue

DO Monterrei

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

14,40  ALV. 24%

Galicia, Espanja

Adegas Galegas on vuonna 1995 perustettu viinitalo Espanjan Galiciassa, ja he keskittyvät Rías Baixasiin. Sittemmin he ovat laajentaneet myös lähemmäs Portugalin pohjoisrajaa Monterrein alueelle. Monterrei on vuonna 1994 perustettu DO ja yksi uusimpia alkuperäluokitusalueita Espanjassa, vaikka jo muinaiset roomalaiset viljelivät viiniä samassa laaksossa. Atlantin valtameren läheisyys ja verrattain korkealla, 400-700 metrin korkeudella sijaitsevat viinitarhat määrittävät aluetta.  Sadonkorjuun he tekevät käsin, ja kellarissa heillä on tapana käyttää monia erilaisia tammilajikkeita ja erilaisia ja erikokoisia tynnyreitä viinin valmistuksessa korostaakseen viinien alkuperää ja luonnetta.