Vindirekt Logo

18,50  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): 4D2IX1JA1VZF Osasto:

Kuvaus

Teso La Monja Romanico 2020

Rypälelajikkeet

Tinta de Toro

Alkoholi

14,50

Kuvaus

Rypäleet Teso La Monjan Romanicoon poimitaan tilan nuorempien viinitarhojen köynnöksistä. Viinitarhat on istutettu vuosien 1990 - 2010 välissä. Romanicoa on kypsytetty toisella kierroksella olevissa, ranskalaisissa tammitynnyreissä neljästä kuuteen kuukautta.

Luonnehdinta

Väri on tumma ja intensiivinen. Tuoksu on intensiivinen ja runsas. Mustikkaa, karhunvatukkaa, mausteisuutta ja maamaisuutta. Maku on kuitenkin keskitäyteläisen ja täyteläisen välimaastossa. Raikkaus, marjaisuus sekä aavistus yrttimäisyyttä maussa.  Tanniinit ovat hienojakoiset ja niitä on aika lailla. Miellyttävä, pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

Erinomainen pihviviini

Viinialue

D.O. Toro

Lehdistö

Wine Advocate 92p. Stephen Tanzer 91p. Guia Peñin 91p.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

18,50  ALV. 24%

Toro, Espanja

Teso La Monjan perustanut Egurenin perhe lukeutuu kiistatta D.O. Toron tärkeimmäksi pioneeriksi. He perustivat vuonna 1997 yhdessä Jorge Ordóñezin kanssa Bodega Numanhia-Termeksen, jonka he sittemmin myivät luxus brändejä edustavalle LVMH:lle. Historian kirjojen mukaan, Toroa pidettiin keskiajalla Espanjan parhaana viinialueena. Moni ampelographi uskoo Tempranillo-lajikeen syntyneen juuri Torossa, jossa se tunnetaan Tinta de Toro-nimellä. Maaperä Torossa koostuu pääosin hiekasta ja sadetta saadaan vuosittain todella vähän.

Teso La Monja on Egurenin perheen uusi näkemys Torosta Numanthian jälkeen. Marcos ja Miquel Angel Eguren perustivat Teso La Monjan vuonna 2007. Tila sijaitsee D.O.Toron alueen pohjoisosassa. Suurin osa palstoista sijaitseen pohjoiseen suuntaavilla tarhoilla, joiden maaperässä on poikkeuksellisen paljon savea ja pintamaa koostuu pitkälti "Canto Rodadosta", eli pyöreistä pikkukivistä.  Teso La Monjan viinit edustavat hillitympää ja hienostuneempaa näkemystä Torosta. Viininvalmistus tapahtuu käyttämällä tilan omista rypäleistä eristetyllä hiivakannalla, mahdollisimman pienellä interventiolla sekä luomuna. Viinintekijä Marcos Egurenia pidetään Espanjan parhaana viinintekijänä.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Teso La Monja Romanico 2020

Rypälelajikkeet

Tinta de Toro

Alkoholi

14,50

Kuvaus

Rypäleet Teso La Monjan Romanicoon poimitaan tilan nuorempien viinitarhojen köynnöksistä. Viinitarhat on istutettu vuosien 1990 - 2010 välissä. Romanicoa on kypsytetty toisella kierroksella olevissa, ranskalaisissa tammitynnyreissä neljästä kuuteen kuukautta.

Luonnehdinta

Väri on tumma ja intensiivinen. Tuoksu on intensiivinen ja runsas. Mustikkaa, karhunvatukkaa, mausteisuutta ja maamaisuutta. Maku on kuitenkin keskitäyteläisen ja täyteläisen välimaastossa. Raikkaus, marjaisuus sekä aavistus yrttimäisyyttä maussa.  Tanniinit ovat hienojakoiset ja niitä on aika lailla. Miellyttävä, pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

Erinomainen pihviviini

Viinialue

D.O. Toro

Lehdistö

Wine Advocate 92p. Stephen Tanzer 91p. Guia Peñin 91p.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

18,50  ALV. 24%

Toro, Espanja

Teso La Monjan perustanut Egurenin perhe lukeutuu kiistatta D.O. Toron tärkeimmäksi pioneeriksi. He perustivat vuonna 1997 yhdessä Jorge Ordóñezin kanssa Bodega Numanhia-Termeksen, jonka he sittemmin myivät luxus brändejä edustavalle LVMH:lle. Historian kirjojen mukaan, Toroa pidettiin keskiajalla Espanjan parhaana viinialueena. Moni ampelographi uskoo Tempranillo-lajikeen syntyneen juuri Torossa, jossa se tunnetaan Tinta de Toro-nimellä. Maaperä Torossa koostuu pääosin hiekasta ja sadetta saadaan vuosittain todella vähän.

Teso La Monja on Egurenin perheen uusi näkemys Torosta Numanthian jälkeen. Marcos ja Miquel Angel Eguren perustivat Teso La Monjan vuonna 2007. Tila sijaitsee D.O.Toron alueen pohjoisosassa. Suurin osa palstoista sijaitseen pohjoiseen suuntaavilla tarhoilla, joiden maaperässä on poikkeuksellisen paljon savea ja pintamaa koostuu pitkälti "Canto Rodadosta", eli pyöreistä pikkukivistä.  Teso La Monjan viinit edustavat hillitympää ja hienostuneempaa näkemystä Torosta. Viininvalmistus tapahtuu käyttämällä tilan omista rypäleistä eristetyllä hiivakannalla, mahdollisimman pienellä interventiolla sekä luomuna. Viinintekijä Marcos Egurenia pidetään Espanjan parhaana viinintekijänä.