The Mad Hatter Shiraz McLaren Vale 2018

Rypälelajikkeet

Shiraz

Alkoholi

14,0

Luonnehdinta

Runsas, mausteinen tuoksu; lakritsaa, mustikkaa, mokkaa, mustaherukkaa. Maku on voimakas, mehevä, silkkinen, mausteinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Voimakkaat liharuuat ja kypsät juustot.

Viinialue

Rypäleet on kerätty yhdeltä palstalta Blewitt Springsin ala-alueelta, McLaren Valesta. Köynnökset ovat noin 45-vuotiaita.

Lehdistö

 From a single vineyard in the cool Blewitt Springs (unofficial) subregion of McLaren Vale that spent 22 months in new French oak. Its bright crimson colour heralds an elegant medium-bodied wine that has an attractively fragrant bouquet, but soars on the back-palate and finish with its waves of sweet red cherry fruit and gossamer-fine tannins. Screwcap. Drink till 2030.    

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

The Mad Hatter tarkoittaa "hullua hatuntekijää" ja viittaa Lewis Carrollin luomaan kuuluisaan hahmoon Liisa Ihmemaassa. The Mad Hatter oli myös Dean Hewitsonin kutsumanimi koulussa.

Hinta

29,00  ALV. 24%

Adelaide, Australia

Dean Hewitson tunnetaan viinintekijänä ja viinitalon omistajana, jota inspiroi erityisesti ranskalaiset, Rhônen laakson viinit ja niiden eleganssi. Viinitalonsa Dean perusti vuonna 1996. Aikaisemmin Dean työskenteli mm. kuuluisan Petaluma-viinitalon viinintekijänä. Viinitarhoja Hewitsonin omistuksessa on noin 6,5 hehtaaria Barossa-laaksossa ja 6 hehtaaria Adelaide Hillsin alueella. Hewitsonin tuotantofilosofiana on käyttää rypäleitä mahdollisimman iäkkäistä köynnöksistä, jotka tuottavat vähemmän, mutta laadukkaita rypäleitä. Vanhojen köynnösten vaikutuksen voi aistia Hewitsonin viineistä, jotka ovat tiiviitä, aromikkaita ja pitkiä maultaan. Hewitsonin punaviinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, joista valtaosa on ranskalaisia. Uuden tammen määrä vaihtelee viinityypistä riippuen. Hewitsonin viinit ovat tyyliltään hyvin hienostuneita. Hewitson yrittää välttää liian tammisia ja uutteisia viinejä.

Hewitson pyrkii jatkuvasti myös vähentämään viinituotannon ympäristövaikutuksia. Heillä on esimerkiksi viinitilan katolla aurinkopaneeleja, jotka tuottavat enemmän sähköä kuin he itse käyttävät. Kaikki vesi kierrätetään ja tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius. Lisäksi kaikki Hewitsonin pulloviinit ovat vegaanisia. "Everything is long term." -Dean Hewitson