Quinta de la Rosa Tonel 12 Tawny Port 10 year old

Rypälelajikkeet

Sousão, Touriga Franca, Touriga Nacional

Alkoholi

20,0

Luonnehdinta

Kauniin rusehtava, kehittýnyt väri. Tuoksu on kehittynyt, paahteinen, mausteinen, viikunaa, mantelia, hunajaa, kuivattuja hedelmiä. Maku on makea, silkkinen, mausteinen, hienostunut. Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Suklaajälkiruuat, manteliset leivonnaiset, kovat juustot, kuivatut hedelmät.

Lehdistö

90/100p Wine Spectator: This is filled with plenty of peppery overtones to the dried white fruit and spice flavors. Chocolate and mincemeat notes mark the long finish. Drink now

Pullokoko

50,0 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Sokeria noin 100 g/l. Tämä laadukas Tawny port on tehty kypsyttämällä talon parhaita LBV-Portviinejä 550 litran tammitynnyreissä.

Hinta

25,50  ALV. 24%

Bottlescouts logo

Douro, Portugali

Quinta de la Rosan historia ulottuu aina vuoteen 1815 asti, jolloin Hampurista kotoisin oleva Feuerheerdin perhe aloitti portviinien myynnin. Quinta de la Rosan tila tuli perheen omistukseen vuonna 1905. Tila annettiin kastelahjana silloisen omistajan, Albert Feuerheerdin, tyttärelle, Clairelle. Vuonna 1929 Claire avioitui ruotsalaista syntyperää olevan Eric Bergqvistin kanssa. Näiden pojantytär Sophia Bergqvist ollut jo pitkään talon johdossa. Tilan viinintekijänä toimii Jorge Moreira, joka tunnetaan Quinta de la Rosan ohella Poeira-huippuviinistään, jota hän tuottaa omalla 9 hehtaarin tilallaan. Jorgen johdolla Quinta de la Rosan viinit ovat nousseet uuteen kukoistukseen ja arvostukseen. Pinhaon kylän lähellä sijaitseva Quinta de la Rosan tila on Douron parhaita, ja sen tarhoilla on A-luokitus. Se on yksi harvoista tiloista, jonka tuotantoon tarvittavat rypäleet saadaan kokonaan oman tilan tarhoista. Tilalla on viinitarhoja noin 50 hehtaaria. Portviinin ohella tila tuottaa nykyään runsaasti punaviiniä, valkoviiniä ja pienen määrän korkeatasoista oliiviöljyä. Vuodesta 1933 aina vuoteen 1988 tilan rypäleet myytiin Sandemanille ja Croftille, mutta 1988 viinin valmistus ja markkinointi palautettiin omalle tilalle. Vuonna 1988 portviinin tuotantoa määräävä laki muuttui sallien viinien myynnin suoraan tilalta. Aiemmin kaikki portviinit piti kypsyttää Vila Nova de Gaiassa lähellä Porton kaupunkia.

Quinta de la Rosalla on ADVIDin kestävän kehityksen sertifikaatti.