Maculan Torcolato 2018

Rypälelajikkeet

Vespaiola

Alkoholi

14,0

Luonnehdinta

Kirkas, kultainen väri. Tuoksu on puhdas, hunajainen, aromikas, ja hyvin hedelmäinen, ananasta, aprikoosia, vaniljaa, appelsiininkuorta, ruutia. Maku on intensiivisen makea, hunajainen, mausteinen ja hyvin pitkä. Moderni.

Ruokasuositus

Hedelmäiset jälkiruuat, homejuustot, ankan- ja hanhenmaksa.

Pullokoko

37,5

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria noin 170g/l. Viini on tuotettu kuivatuista, osittaina jalohomeisista rypäleistä. Käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty 12 kuukauden ajan pienissä tammitynnyreissä.

Hinta

24,50  ALV. 24%

Veneto, Italia

Maculanin viinitalo sijaitsee Breganzen kylässä, Vicenzan kaupungin pohjoispuolella, Veneton maakunnassa. Talon omistuksessa on 15 hehtaaria viinitarhoja. Omien tarhojen ohella Maculan ostaa rypäleitä myös sopimusviljelijöiltä. Yhteensä talon tuotantoon tarvittavat rypäleet saadaan noin 50 hehtaarin alueelta. Maculanin vuosituotanto on noin 900 000 pulloa. Tuotannosta noin 35 % on valkoviiniä, 45 % punaviiniä ja loput 20 % makeita viinejä. Vientiin tuotannosta päätyy vuosittain noin 30 %. Maculan on puhdas perheyhtiö jo kolmannessa sukupolvessa, nykyään talon johdossa on viinintekijä Fausto Maculan ja apunaan hänellä on tyttäret Angela ja Maria Vittoria. Talo tunnetaan teknisesti innovatiivisena ja modernina ja sen erikoisuutena on Italian eliittiin lukeutuvat makeat viinit, joita se tuottaa kuivatuista, rypäleistä. Makeiden viinien ohella talo tuottaa moderneja ja aromikkaita valkoviinejä ja täyteläisiä punaviinejä. Makeiden viinien tuotantoa varten talo viljelee lajikkeita, kuten moscato, vespaiola, garganega ja tocai. Kuivia valkoviinejä se tuottaa pinot grigio-, pinot blanc-, tocai-, chardonnay- ja sauvignon blanc-lajikkeista. Punaviinien tuotannossa talo on keskittynyt kahteen lajikkeeseen, cabernet sauvignon ja merlot, joita on viljelty alueella jo 1850-luvulta lähtien.