Vindirekt Logo

29,90  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): e17fdd55b43c Osasto:

Kuvaus

Liliac & Kracher Transylvanian Ice Wine 2022

Rypälelajikkeet

Feteasca Alba, Muskat Ottonel, Traminer

Alkoholi

11,50

Kuvaus

Tämä on kuuluisan itävaltalaisen makeiden viinien mestarin Kracherin ja romanialaisen Liliac viinitalon uniikki luomus. Itävallan Burgenlandissa on nykyaikana todella vaikea tehdä Ice Winea ilmastonmuutoksen takia, joten Gerhard Kracher lähti etsimään yhteistyökumppania muualta. Liliacin pääviinintekijä itävaltalainen Rudolf Krizan on Gerhardin hyvä ystävä, joten tästä ystävyyssuhteesta tämä 'mystinen' viini sai alkunsa. Viinissä yhdistyy laadukkaat Liliacin viileiden tarhojen rypäleet ja Kracherin lähes sadan vuoden kokemus makeiden viinien saralla.

Luonnehdinta

Väri on vaalean keltainen. Tuoksu on todella aromaattinen; litsiä, hunajaa, kukkaisuutta ja mausteisuutta. Vaikka viinissä on lähes 200g jäännössokeria, viini on suutuntumaltaan todella raikas ja melko kevyt.

Ruokasuositus

Hedelmäiset ja marjaisat jälkiruoat, panna cotta, creme brulee, makeat kakut ja leivonnaiset. Kokeile myös keskivahvojen juustojen kanssa.

Viinialue

Transylvania, Romania.

Pullokoko

37,5

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria 180 g/l.

Hinta

29,90  ALV. 24%

Burgenland, Itävalta

Kracherin viinitalo sijaitsee Burgenlandissa, Neusiedlerseen itärannalla, Illmitzin kylässä. Neusiedlerseen itäranta, josta käytetään myös nimeä Seewinkel, tunnetaan loistavana kasvualueena makeille, jalohomeisille viineille. Alueen ilmasto on kasvukaudella hyvin kuuma ja kuiva mutta järven läheisyys aikaansaa iltaisin ja öisin tiheää sumua, joka takaa erinomaiset olosuhteen jalohomeen kehitykselle rypäleiden kypsyessä. Tuloksena on parhaimmillaan maailman intensiivisimpiä ja makeimpia viinejä.
Alois "Luis" Kracher (s. 1958) otti sukutilansa ohjakset käsiinsä 80-luvun alussa ja aloitti tilan voimakkaan kehittämisen. Hänen johdollaan talo nousi maailman makeiden viinien ehdottomaan eliittiin. Valitettavasti Alois Kracher kuoli yllättäen syksyllä 2007, mutta hänen viitoittamaansa tietä jatkaa hänen poikansa, Gerhard Kracher, yhdessä Michaela-äidin kanssa. Kracher tuottaa kahdentyylisiä makeita viinejä. "Nouvelle Vague"-viinit kypsytetään pienissä tammiastioissa ja tammikypsytyksen luovuttamat aromit ovat viineissä selkeämmin esillä. "Zwischen den Seen"-viinit ovat käyneet ja kypsyneet isoissa tammiastioissa (500-3000 litraa) ja viinit ovat hedelmäisiä ja alueen perinteisille tuotantotavoille uskollisempia.
Kracherin tarhoissa viljellään vaaleita lajikkeita, kuten Welschriesling, Chardonnay, Traminer, Scheurebe ja Muscat Ottonel. Punaisista lajikkeista Zweigelt on ehdottomasti tärkein. Yhteensä talon omistuksessa on noin 25 hehtaaria viinitarhoja, keskimääräisen vuosituotannon ollessa noin 120 000 pulloa.
Alois Kracherin hienoimmat makeat viinit kantavat etiketissä numeroa (1-15), joka kuvaa viinin makeutta ja intensiivisyyttä. Yleensä jo numeroa 1 kantavat viinit ovat hyvin makeita ja intensiivisiä ja mitä edemmäs numeroita mennään sitä makeammaksi viini käy. Makeimmat viinit sisältävät yli 400 g/l jäännössokeria.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Liliac & Kracher Transylvanian Ice Wine 2022

Rypälelajikkeet

Feteasca Alba, Muskat Ottonel, Traminer

Alkoholi

11,50

Kuvaus

Tämä on kuuluisan itävaltalaisen makeiden viinien mestarin Kracherin ja romanialaisen Liliac viinitalon uniikki luomus. Itävallan Burgenlandissa on nykyaikana todella vaikea tehdä Ice Winea ilmastonmuutoksen takia, joten Gerhard Kracher lähti etsimään yhteistyökumppania muualta. Liliacin pääviinintekijä itävaltalainen Rudolf Krizan on Gerhardin hyvä ystävä, joten tästä ystävyyssuhteesta tämä 'mystinen' viini sai alkunsa. Viinissä yhdistyy laadukkaat Liliacin viileiden tarhojen rypäleet ja Kracherin lähes sadan vuoden kokemus makeiden viinien saralla.

Luonnehdinta

Väri on vaalean keltainen. Tuoksu on todella aromaattinen; litsiä, hunajaa, kukkaisuutta ja mausteisuutta. Vaikka viinissä on lähes 200g jäännössokeria, viini on suutuntumaltaan todella raikas ja melko kevyt.

Ruokasuositus

Hedelmäiset ja marjaisat jälkiruoat, panna cotta, creme brulee, makeat kakut ja leivonnaiset. Kokeile myös keskivahvojen juustojen kanssa.

Viinialue

Transylvania, Romania.

Pullokoko

37,5

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria 180 g/l.

Hinta

29,90  ALV. 24%

Burgenland, Itävalta

Kracherin viinitalo sijaitsee Burgenlandissa, Neusiedlerseen itärannalla, Illmitzin kylässä. Neusiedlerseen itäranta, josta käytetään myös nimeä Seewinkel, tunnetaan loistavana kasvualueena makeille, jalohomeisille viineille. Alueen ilmasto on kasvukaudella hyvin kuuma ja kuiva mutta järven läheisyys aikaansaa iltaisin ja öisin tiheää sumua, joka takaa erinomaiset olosuhteen jalohomeen kehitykselle rypäleiden kypsyessä. Tuloksena on parhaimmillaan maailman intensiivisimpiä ja makeimpia viinejä.
Alois "Luis" Kracher (s. 1958) otti sukutilansa ohjakset käsiinsä 80-luvun alussa ja aloitti tilan voimakkaan kehittämisen. Hänen johdollaan talo nousi maailman makeiden viinien ehdottomaan eliittiin. Valitettavasti Alois Kracher kuoli yllättäen syksyllä 2007, mutta hänen viitoittamaansa tietä jatkaa hänen poikansa, Gerhard Kracher, yhdessä Michaela-äidin kanssa. Kracher tuottaa kahdentyylisiä makeita viinejä. "Nouvelle Vague"-viinit kypsytetään pienissä tammiastioissa ja tammikypsytyksen luovuttamat aromit ovat viineissä selkeämmin esillä. "Zwischen den Seen"-viinit ovat käyneet ja kypsyneet isoissa tammiastioissa (500-3000 litraa) ja viinit ovat hedelmäisiä ja alueen perinteisille tuotantotavoille uskollisempia.
Kracherin tarhoissa viljellään vaaleita lajikkeita, kuten Welschriesling, Chardonnay, Traminer, Scheurebe ja Muscat Ottonel. Punaisista lajikkeista Zweigelt on ehdottomasti tärkein. Yhteensä talon omistuksessa on noin 25 hehtaaria viinitarhoja, keskimääräisen vuosituotannon ollessa noin 120 000 pulloa.
Alois Kracherin hienoimmat makeat viinit kantavat etiketissä numeroa (1-15), joka kuvaa viinin makeutta ja intensiivisyyttä. Yleensä jo numeroa 1 kantavat viinit ovat hyvin makeita ja intensiivisiä ja mitä edemmäs numeroita mennään sitä makeammaksi viini käy. Makeimmat viinit sisältävät yli 400 g/l jäännössokeria.