Vindirekt Logo

17,90  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): fda6ee4174b1 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Trebbiolo Rosso 2015

Rypälelajikkeet

40% Bonarda, 60% Barbera

Alkoholi

13,5

Kuvaus

Suurin osa La Stoppan viineistä vaativat ja hyötyvät pitkästä kypsytyksestä, mutta Trebbiolo Rosso on tarkoitettu nautittavaksi nuorena ja raikkaana. Viiniin käytettävät rypäleet tulevat La Stoppan tarhojen nuorimmista köynnöksistä, jotka ovat noin 15-vuotiaita.

Ruokasuositus

Monipuolinen liha- ja grilliruoan ystävä, leikkeleet ja tapakset, tuhdit pastat sekä risotot, lihaisat pizzat.

Viinialue

IGT Emilia Rosso.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Alkoholikäyminen ja kypsytys on tapahtunut kokonaan terästankeissa.

Hinta

17,90  ALV. 24%

Emilia-Romagna, Italia

La Stoppan viinitila sijaitsee Emilia-Romagnan pohjoisosassa Piacenzan kaupungin lähettyvillä, jossa heillä on 50 hehtaaria maata. Näistä 32 hehtaaria on viiniviljelmiä, jotka sijaitsevat 250m korkeudella merenpinnasta saviperäisellä maaperällä. Talo on perustettu jo 1800-luvun lopussa, mutta varsinaisen maineensa talo on saavuttanut 1970-luvulta eteenpäin kun Pantaleonin perhe otti tilasta vetovastuun. Tällä hetkellä La Stoppan viineistä ja tarhoista vastaavat Elena Pantaleoni ja Giulio Armani, jotka molemmat ovat työskennelleet tilalla jo reilusti yli 20 vuotta. Koko tuotanto on vuodesta 2008 sertifioitua luomua vaikkakin luomumenetelmiä on jo käytetty 90-luvulta saakka. Suurin osa La Stoppan tuotannosta on punaviiniä Bonarda- ja Barbera-lajikkeista, mutta talo valmistaa myös yhtä valkoviiniä Ageno (kuorikontakti) sekä paria erilaista makeata viiniä.

La Stoppan viininvalmistusfilosofia on hyvinkin yksinkertainen ja ollut käytössä jo kymmeniä vuosia: mahdollisimman terveet ja kemikaalivapaat tarhat sekä rypäleet, viinit käyvät aina villihiivoilla, mitään ei lisätä eikä suodateta, sulfiitteja lisätään vain pieni määrä pullotuksen aikana. Elena ja Giulio katsovat että parhaan tuloksen he saavat aikaan kun viinit saavat maseroitua kuorien kanssa hyvinkin pitkään, jotta viiniin saadaan mahdollisimman paljon makua ja intensiteettiä sekä näin sulfiitin lisäystä ei tarvita käymis/kypsytysprosessin aikana. Viinit julkaistaan vasta kun ne ovat valmiita juotavaksi eli joidenkin punaviinien ja vuosikertojen kohdalla viinit julkaistaan jopa 6 vuotta sadonkorjuun jälkeen.

Stoppan koko tuotanto IGT-luokiteltua, koska Elena kokee, että DOC-järjestelmä ei hänen alueellaan ole kovin suotuisa pienemmille tuottajille ja säädöksistä päättää pääosin suuret cooperatiivi-talot, jotka ajattelevat enemmän markkinalähtöisesti eivätkä kunnioita alueen historiaa ja perinteitä.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Trebbiolo Rosso 2015

Rypälelajikkeet

40% Bonarda, 60% Barbera

Alkoholi

13,5

Kuvaus

Suurin osa La Stoppan viineistä vaativat ja hyötyvät pitkästä kypsytyksestä, mutta Trebbiolo Rosso on tarkoitettu nautittavaksi nuorena ja raikkaana. Viiniin käytettävät rypäleet tulevat La Stoppan tarhojen nuorimmista köynnöksistä, jotka ovat noin 15-vuotiaita.

Ruokasuositus

Monipuolinen liha- ja grilliruoan ystävä, leikkeleet ja tapakset, tuhdit pastat sekä risotot, lihaisat pizzat.

Viinialue

IGT Emilia Rosso.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Alkoholikäyminen ja kypsytys on tapahtunut kokonaan terästankeissa.

Hinta

17,90  ALV. 24%

Emilia-Romagna, Italia

La Stoppan viinitila sijaitsee Emilia-Romagnan pohjoisosassa Piacenzan kaupungin lähettyvillä, jossa heillä on 50 hehtaaria maata. Näistä 32 hehtaaria on viiniviljelmiä, jotka sijaitsevat 250m korkeudella merenpinnasta saviperäisellä maaperällä. Talo on perustettu jo 1800-luvun lopussa, mutta varsinaisen maineensa talo on saavuttanut 1970-luvulta eteenpäin kun Pantaleonin perhe otti tilasta vetovastuun. Tällä hetkellä La Stoppan viineistä ja tarhoista vastaavat Elena Pantaleoni ja Giulio Armani, jotka molemmat ovat työskennelleet tilalla jo reilusti yli 20 vuotta. Koko tuotanto on vuodesta 2008 sertifioitua luomua vaikkakin luomumenetelmiä on jo käytetty 90-luvulta saakka. Suurin osa La Stoppan tuotannosta on punaviiniä Bonarda- ja Barbera-lajikkeista, mutta talo valmistaa myös yhtä valkoviiniä Ageno (kuorikontakti) sekä paria erilaista makeata viiniä.

La Stoppan viininvalmistusfilosofia on hyvinkin yksinkertainen ja ollut käytössä jo kymmeniä vuosia: mahdollisimman terveet ja kemikaalivapaat tarhat sekä rypäleet, viinit käyvät aina villihiivoilla, mitään ei lisätä eikä suodateta, sulfiitteja lisätään vain pieni määrä pullotuksen aikana. Elena ja Giulio katsovat että parhaan tuloksen he saavat aikaan kun viinit saavat maseroitua kuorien kanssa hyvinkin pitkään, jotta viiniin saadaan mahdollisimman paljon makua ja intensiteettiä sekä näin sulfiitin lisäystä ei tarvita käymis/kypsytysprosessin aikana. Viinit julkaistaan vasta kun ne ovat valmiita juotavaksi eli joidenkin punaviinien ja vuosikertojen kohdalla viinit julkaistaan jopa 6 vuotta sadonkorjuun jälkeen.

Stoppan koko tuotanto IGT-luokiteltua, koska Elena kokee, että DOC-järjestelmä ei hänen alueellaan ole kovin suotuisa pienemmille tuottajille ja säädöksistä päättää pääosin suuret cooperatiivi-talot, jotka ajattelevat enemmän markkinalähtöisesti eivätkä kunnioita alueen historiaa ja perinteitä.