Kracher Trockenbeerenauslese Nr. 6 Grande Cuvée 2015

Rypälelajikkeet

30% Welschriesling, 70% Chardonnay

Alkoholi

10,0

Luonnehdinta

Kultainen väri. Tuoksu on voimakas, aromikas, hieman tamminen, hyvin hedelmäinen; greippiä, hunajaa, vaniljaa, aprikoosia. Maku on hyvin makea, täyteläinen, kuitenkin hyvähappoinen, tasapainoinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Hedelmäiset jälkiruuat; bruléet, tarte tatin, vaalealle suklaalle, ylipäänsä hyvin makeille jälkiruuille, joissa hedelmäisiä sävyjä.

Pullokoko

37,5

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria 238,8 g/l. Chardonnay on käynyt ja kypsynyt 18 kuukauden ajan pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä, Welschriesling saman ajan 1000 litran tammiastiassa.

Hinta

47,00  ALV. 24%

Burgenland, Itävalta

Kracherin viinitalo sijaitsee Burgenlandissa, Neusiedlerseen itärannalla, Illmitzin kylässä. Neusiedlerseen itäranta, josta käytetään myös nimeä Seewinkel, tunnetaan loistavana kasvualueena makeille, jalohomeisille viineille. Alueen ilmasto on kasvukaudella hyvin kuuma ja kuiva mutta järven läheisyys aikaansaa iltaisin ja öisin tiheää sumua, joka takaa erinomaiset olosuhteen jalohomeen kehitykselle rypäleiden kypsyessä. Tuloksena on parhaimmillaan maailman intensiivisimpiä ja makeimpia viinejä.
Alois "Luis" Kracher (s. 1958) otti sukutilansa ohjakset käsiinsä 80-luvun alussa ja aloitti tilan voimakkaan kehittämisen. Hänen johdollaan talo nousi maailman makeiden viinien ehdottomaan eliittiin. Valitettavasti Alois Kracher kuoli yllättäen syksyllä 2007, mutta hänen viitoittamaansa tietä jatkaa hänen poikansa, Gerhard Kracher, yhdessä Michaela-äidin kanssa. Kracher tuottaa kahdentyylisiä makeita viinejä. "Nouvelle Vague"-viinit kypsytetään pienissä tammiastioissa ja tammikypsytyksen luovuttamat aromit ovat viineissä selkeämmin esillä. "Zwischen den Seen"-viinit ovat käyneet ja kypsyneet isoissa tammiastioissa (500-3000 litraa) ja viinit ovat hedelmäisiä ja alueen perinteisille tuotantotavoille uskollisempia.
Kracherin tarhoissa viljellään vaaleita lajikkeita, kuten Welschriesling, Chardonnay, Traminer, Scheurebe ja Muscat Ottonel. Punaisista lajikkeista Zweigelt on ehdottomasti tärkein. Yhteensä talon omistuksessa on noin 25 hehtaaria viinitarhoja, keskimääräisen vuosituotannon ollessa noin 120 000 pulloa.
Alois Kracherin hienoimmat makeat viinit kantavat etiketissä numeroa (1-15), joka kuvaa viinin makeutta ja intensiivisyyttä. Yleensä jo numeroa 1 kantavat viinit ovat hyvin makeita ja intensiivisiä ja mitä edemmäs numeroita mennään sitä makeammaksi viini käy. Makeimmat viinit sisältävät yli 400 g/l jäännössokeria.