Trousseau Singulier Rouge 2020

Bénédicte & Stéphane Tissot, Jura, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Trousseau

Alkoholi

14,00 %

Luonnehdinta

Tuoksu on raikkaan marjaisa ja aromaattinen; mustikkaa, boysenmarjaa ja mausteisuutta. Viini on keskitäyteläinen, runsaan hedelmäinen ja yllättävän voimakas. Viini on hapokas ja omaa suht voimakkaat tanniinit.

Ruokasuositus

Medium-liha, ankka, lampaankare, savustetut possun ribsit, keskikovat juustot ja charcuterie-lajitelmat.

Viinialue

AOC Arbois. Rypäleet on kerätty kuudelta pieneltä eri palstalta (Curon, Rosières, Beranger, Muzard, Chevrette and Bruyeres), joissa köynnökset ovat 10-90 vuotiaita.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Alkoholikäyminen 70% viinille on tapahtunut klassiseen tapaan isoissa tammiastioissa ja 30% viinistä on käynyt alkoholikäymisensä amphoroissa 6 kk ajan. Viini on kypsynyt vielä 10 kk isoissa 600l tammitynnyreissä ennen pullotusta. Bio-dynaaminen viinitalo (Demeter ja Ecocert-sertifioitu).

Hinta

38,00  ALV. 24%

Jura, Ranska

Stéphane Tissot on Burgundin ja Sveitsin välissä sijaitsevan Juran viinialueen yksi kirkkaimmista tähdistä. Talon perinteitä ja energistä innovaatiota yhdistelevät puhtaat 'terroir'-henkiset viinit ovat saavuttaneet huimasti suosioita maailmalla ja talo onkin ollut yksi tärkeimmistä Juran viinien sanansaattajista maailmalla. André sekä Mireille Tissot perustivat tilan 1962 ja vuodesta 1990 eteenpäin viinitilasta on vastannut heidän poikansa Stéphane yhdessä vaimonsa Bénédicten kanssa. Stéphanen otettua tilan hoitoonsa, hän muutti koko toiminnan biodynaamiseksi (Demeter- ja Ecocert-sertifioitu) ja mahdollisimman luonnonmukainen toiminta, sekä alhaiset sulfiittimäärät ovat olleet talon linjaus alusta saakka.

Perhe omistaa yhteensä 32 hehtaaria viinitarhoja Arbois'n ja Côtes de Juran parhaimmilta palstoilta, joista talo tuottaa lähes 30 eri viiniä. Stéphane Tissot'n valitsema biodynaaminen ja laadusta tinkimätön työtapa vaatii paljon työvoimaa ja suht' pienellä viinitalolla onkin 15 vakituista työntekijää ympäri vuoden. Talo tuottaa Juran alueelle tyypillisiä viinejä vaaleasta Savagnin-lajikkeesta sekä punaisista Trousseau- ja Poulsard-rypälelajikkeista, mutta tuotannossa on myös viinejä klassisesta Chardonnaysta ja Pinot Noirista. Talo tuottaa myös upeita samppanjamenetelmällä tehtyjä kuohuviinejä, sekä Juran alueen perinteisiä Vin Jaune- ja Vin de Paille-viinejä. Kaikkia Tissot'n viinejä yhdistää Burgundin alueeltakin tunnettu raikkaus, eleganssi ja struktuuri yhdistettynä kuitenkin Juran alueen omalaatuisuuteen.