Hewitson Truffle Row 2020

Rypälelajikkeet

Carignan, Shiraz

Alkoholi

14,0

Luonnehdinta

Kauniin rubiininpunainen. Tuoksu on kypsien punaisten marjojen sävyttämä; kirsikkaa, vadelmaa, appelsiininkuorta, pippuria, tammen luovuttamaa vaniljaa. Maku on keskitäyteläinen, mehevä, notkea, aromikas, raikas ja tasapainoinen. Poikkeuksellisen hienostunut australialainen punaviini. Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Paistetut ja grillatut tummat ja vaaleat lihat, linturuuat, kypsät, voimakkaat juustot.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Viinin nimi viittaa Hewitsonin tilalla kasvaviin hasselpähkinäpuihin, joiden juurelta voi löytää mustia tryffeleitä.

Hinta

16,90  ALV. 24%

Adelaide, Australia

Dean Hewitson tunnetaan viinintekijänä ja viinitalon omistajana, jota inspiroi erityisesti ranskalaiset, Rhônen laakson viinit ja niiden eleganssi. Viinitalonsa Dean perusti vuonna 1996. Aikaisemmin Dean työskenteli mm. kuuluisan Petaluma-viinitalon viinintekijänä. Viinitarhoja Hewitsonin omistuksessa on noin 6,5 hehtaaria Barossa-laaksossa ja 6 hehtaaria Adelaide Hillsin alueella. Hewitsonin tuotantofilosofiana on käyttää rypäleitä mahdollisimman iäkkäistä köynnöksistä, jotka tuottavat vähemmän, mutta laadukkaita rypäleitä. Vanhojen köynnösten vaikutuksen voi aistia Hewitsonin viineistä, jotka ovat tiiviitä, aromikkaita ja pitkiä maultaan. Hewitsonin punaviinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, joista valtaosa on ranskalaisia. Uuden tammen määrä vaihtelee viinityypistä riippuen. Hewitsonin viinit ovat tyyliltään hyvin hienostuneita. Hewitson yrittää välttää liian tammisia ja uutteisia viinejä.

Hewitson pyrkii jatkuvasti myös vähentämään viinituotannon ympäristövaikutuksia. Heillä on esimerkiksi viinitilan katolla aurinkopaneeleja, jotka tuottavat enemmän sähköä kuin he itse käyttävät. Kaikki vesi kierrätetään ja tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius. Lisäksi kaikki Hewitsonin pulloviinit ovat vegaanisia. "Everything is long term." -Dean Hewitson