Truffle Row 2011

Rypälelajikkeet

10% Marsanne & Roussanne, 90% Shiraz

Alkoholi

14,0

Luonnehdinta

Kaunis ja intensiivinen, kehittynyt punainen väri. Tuoksussa on kehittyneitä, kuivattujen hedelmien aromeita, nahkaa ja tupakkaa. Maku on edelleen raikas mutta ikääntyminen on tuonut mukanaan lisää mausteisuutta ja moniuloitteisuutta. Jälkimaku on pitkä.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Paistetut ja grillatut tummat ja vaaleat lihat, linturuuat, kypsät, voimakkaat juustot.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Viinin nimi viittaa Hewitsonin tilalla kasvaviin hasselpähkinäpuihin, joiden juurelta voi löytää mustia tryffeleitä. Vuosikerta 2011 oli Deanin ensimmäinen vuosikerta Truffle Row:ta

Tämä 120 pullon erä jonka saimme, on kypsytetty Hewitsonin kellareissa aina syksyyn 2018 asti.

Hinta

19,50  ALV. 24%

Adelaide, Australia

Dean Hewitson tunnetaan viinintekijänä ja viinitalon omistajana, jota inspiroi erityisesti ranskalaiset, Rhônen laakson viinit ja niiden eleganssi.   Viinitalonsa Dean perusti vuonna 1996. Aikaisemmin Dean työskenteli mm. kuuluisan Petaluma-viinitalon viinintekijänä. Viinitarhoja Hewitsonin omistuksessa on noin 6,5 hehtaaria Barossa-laaksossa ja 6 hehtaaria Adelaide Hillsin alueella. Omien tarhojen ohella Hewitson ostaa rypäleitä paikallisilta viljelijöiltä. Hewitsonin tuotantofilosofiana on käyttää rypäleitä mahdollisimman iäkkäistä köynnöksistä, jotka tuottavat vähemmän mutta laadukkaita rypäleitä. Vanhojen köynnösten vaikutuksen voi aistia Hewitsonin viineistä, jotka ovat tiiviitä, aromikkaita ja pitkiä maultaan. Hewitsonin punaviinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, joista valtaosa on ranskalaisia. Uuden tammen määrä vaihtelee viinityypistä riippuen. Hewitsonin viinit ovat tyyliltään hyvin hienostuneita. Hewitson yrittää välttää liian tammisia ja uutteisia viinejä.

Hewitson pyrkii jatkuvasti myös vähentämään viinituotannon ympäristövaikutuksia. Heillä on esimerkiksi viinitilan katolla aurinkopaneeleja, jotka tuottavat enemmän sähköä kuin he itse käyttävät. Kaikki Hewitsonin pulloviinit ovat vegaanisia.