Colle Stefano Verdicchio di Matelica 2021

Rypälelajikkeet

Verdicchio

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, kellertävä väri. Tuoksu on raikas, hedelmäinen, puhdas; omenaa, persikkaa, sitrusta. Maku on kuiva, hedelmäinen, mineraalinen ja hyvin pitkä.

Ruokasuositus

Äyriäiset, kalaruuat, kanaruuat, vaaleat lihat.

Viinialue

Rypäleet tulee Colle Stefanon 18ha Verdicchio palstalta Matelican alueelta. 10-40-vuotiaat köynnökset, jotka kasvavat 420m korkeudella merenpinnasta. 

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Tuotettu sertifioidusti luomuviljellyistä rypäleistä jo vuodesta 1995.

Hinta

15,50  ALV. 24%

Marche, Italia

Colle Stefanon viinitila sijaitsee Matelican kylässä, Marchen alueella, noin 420 metrin korkeudella merenpinnsta. Alue tunnetaan mineraalisista valkoviineistään Verdicchio-lajikkeesta. Colle Stefanon tilan koko on 18 hehtaaria ja vuosituotanto on n. 65 000 pulloa. Tilan omistaja ja viinintekijä on Fabio Marchionni, joka Anconassa suoritettujen enologian opintojen jälkeen toimi viinitekijänä Saksassa, jossa hän kiinnostui luomuviljelystä. Vuonna 1998 hän sai haltuunsa vanhempiensa viinitilan, jonka kehittämiseen hän on sittemmin panostanut voimakkaasti. Talo on sertifioidusti luomutuottaja ja tuotannossa on kaksi viiniä, Verdicchio di Matelica ja rosee, jonka tuotanto on hyvin vähäistä.