Josep Grau Vespres Negre 2020

Rypälelajikkeet
Alkoholi
Luonnehdinta
Rypäleet kerätään käsin pieniltä palstoilta 50-70 vuoden ikäisistä köynnöksistä. Maaperä on pääosin savea ja kalkkikiveä. Viinin viljelyssä tai valmistuksessa ei käytetä keinotekoisia lisäaineita, vaan toiminta on luomua ja biodynaamista. Vähäisen intervention viinivalmistuksessa alkoholikäyminen on tehty suurissa betonitankeissa, missä viini on sitten levännyt 2 kuukautta. Sen jälkeen se on siirretty itävaltalaisiin 2 000 - 2 500 litran tammisammioihin kypsymään.
Viini on runsaan hedelmäinen ja intensiivinen, ja jälkimaku viipyilee balsamicon ja lihaisan umamin tunnelmissa. Elegantti hapokkuus tasapainottaa viinin muuten viettelevän pehmeää suutuntumaa.
Ruokasuositus
Karitsan kare oliivisella tapenadella ja muut umamiset, lihaisat ja suolaiset ruoat lihavartaista tummiin sieniruokiin.
Viinialue
Pullokoko
Laatikkokoko
Hinta
22,00 € ALV. 24%