Vi Fi de Masia Blanc 2020

Rypälelajikkeet

50% Garnacha Blanca, 50% Malvasia

Alkoholi

12,5 %

Luonnehdinta

Kahden eri paikallisen rypälelajikkeen sekoitus kahdelta eri palstalta. Garnacha Blanca tulee Les Camades -nimiseltä palstalta, ja Malvasía de Sitges tulee Cal Manuel -nimiseltä palstalta, molemmat Penedèsin sydämestä. Molemmat on sekä kerätty eri aikoihin että vinifioitu erikseen, ja myöhemmin sekoitettu. Malvasia-rypäleet on puristettu suoraan ja käytetty viiniksi luonnonhiivoilla spontaanisesti. Garnacha Blanca -rypäleet on ensin murskattu, kuoria on kylmämaseroitu noin 8 tunnin ajan, ja sitten puristettu. Käyminen on tapahtunut spontaanisti luonnonhiivoilla. Lopulta lajikeviinit on sekoitettu yhteen ja viini on kypsynyt osittain sementtimunissa ja osittain 300-litraisissa tammitynnyreissä. 

Malvasian tuoma raikkaus ja hapokkuus tasapainottaa viinissä hienosti Garnacha Blancin intensiivisyyttä ja runsautta. Viinissä on hurmaavan aromaattinen nenä mutta täyteläinen suutuntuma.

Viiniä on valmistettu 2 753 pulloa yhteensä.

Ruokasuositus

Välimerelliset, mausteiset ja runsaat kalaruoat.

Viinialue

Penedès

Laatikkokoko

6

Hinta

22,50  ALV. 24%

Catalonia, Espanja

L'Enclos de Peralban viinitalon perustivat pikkuserkut Roc ja Leo Gramona vuonna 2017. Sukunimensa mukaisesti he ovat penedèsiläisen Gramonan viinitalon jälkeläisiä, heistä Roc on Jaume Gramonan poika ja Leo puolestaan Xavier Gramonan poika. Serkukset aloittivat oman viiniprojektinsa etsimällä Sant Sadurnín ympäristöstä vanhoja viinitarhoja, joita kokeneet paikalliset viininviljelijät ovat hoitaneet. Näin he ovat syventäneet suhdettaan paikalliseen historiaan ja paikallisten tapojen ylläpitoon sekä kestävän kehityksen mukaiseen, luontoa kunnioittavaan työskentelyyn. L'Enclos de Peralba käyttää hyväkseen Penedèsin monimuotoista maaperää ja valmistaa useita palstaviinejä paikallisista rypäleistä. Viinit ilmentävät alkuperäänsä hienosti, ja sitä edesauttaa myös Rocin ja Leon hyvin vähäisen intervention tyyli viininvalmistuksessa. Jokainen palsta vinifioidaan erikseen ja viinit kypsytetään joko sementti- tai tammitynnyreissä. Viinit ovat tyyliltään puhtaita mutta persoonallisia, alkuperäänsä ilmentäviä ja raikkaita.