Vi Fi de Masia Negre 2019

Rypälelajikkeet

20% Shiraz, 80% Garnacha Negra

Alkoholi

13 %

Luonnehdinta

Kahden eri toisiaan täydentävän tumman rypälelajikkeen sekoitus. Garnacha Negra  tulee vuonna 2002 istutetulta 0,33 ha kokoiselta Mas Escorpí -nimiseltä tarhalta, ja Shiraz tulee La Bassota -nimiseltä 1,5 hehtaarin kokoiselta tarhalta, jonka köynnökset ovat vähintään yli 20-vuotiaita. Molempia viljellään biodynaamisin periaattein. Rypäleet on kerätty käsin, mutta niistä on poistettu rangat ennen murskausta. Ennen varsinaista käymistä rypäleen kuoria on maseroitu viileässä viikon ajan, jonka jälkeen lämpötilaa on nostettu ja spontaani käyminen luonnonhiivoilla on alkanut. Viini on käynyt avoimissa käytetyissä 500-litran tammisammioissa ja yhdessä 300-litraisessa käytetyssä tammitynnyrissä. Viini on siirretty kypsymään 12 kk ajaksi 500-litraisiin tynnyreihin.

Vi Fi Negre on intensiivisen ja tuoreen hedelmäinen, mutta sitä painottaa kompleksinen aromimaailma ja kirkasta hapokkuus suussa. 

Viiniä on valmistettu yhteensä 1 825 pulloa yhteensä.

Ruokasuositus

Tumman tomaattiset kastikkeet, espanjalainen ilmakuivattu kinkku, pienriista.

Viinialue

Penedès

Laatikkokoko

6

Hinta

22,50  ALV. 24%

Catalonia, Espanja

L'Enclos de Peralban viinitalon perustivat pikkuserkut Roc ja Leo Gramona vuonna 2017. Sukunimensa mukaisesti he ovat penedèsiläisen Gramonan viinitalon jälkeläisiä, heistä Roc on Jaume Gramonan poika ja Leo puolestaan Xavier Gramonan poika. Serkukset aloittivat oman viiniprojektinsa etsimällä Sant Sadurnín ympäristöstä vanhoja viinitarhoja, joita kokeneet paikalliset viininviljelijät ovat hoitaneet. Näin he ovat syventäneet suhdettaan paikalliseen historiaan ja paikallisten tapojen ylläpitoon sekä kestävän kehityksen mukaiseen, luontoa kunnioittavaan työskentelyyn. L'Enclos de Peralba käyttää hyväkseen Penedèsin monimuotoista maaperää ja valmistaa useita palstaviinejä paikallisista rypäleistä. Viinit ilmentävät alkuperäänsä hienosti, ja sitä edesauttaa myös Rocin ja Leon hyvin vähäisen intervention tyyli viininvalmistuksessa. Jokainen palsta vinifioidaan erikseen ja viinit kypsytetään joko sementti- tai tammitynnyreissä. Viinit ovat tyyliltään puhtaita mutta persoonallisia, alkuperäänsä ilmentäviä ja raikkaita.